Informatiebeveiliging

Auteur P.L. Overbeek en W.H.M. Sipman
Informatiebeveiliging

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789072194572
  • ISBN 10 9072194578
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De noodzaak van informatiebeveiliging staat steeds minder ter discussie. Naarmate men meer gebruik maakt van computers en er steeds afhankelijker van wordt, neemt het belang van goede informatiebeveiliging toe. Dit boek leert de lezer de waarde van informatie inzien en de risico's inschatten aan de hand van een risicoanalyse. Dit boek laat verder zien welke vormen van beveiliging bestaan en waar deze het best kunnen worden ingezet. Hoe beschermt u zich tegen hackers of tegen de gevolgen van brand? Wat zijn de consequenties van de nieuwste wetgeving? Hoe blijft uw PC virusvrij? Hoe wordt betalingsverkeer beveiligd? Wat is een firewall? Waarom worden bepaalde keuzes gemaakt? Hoe surft u veilig op het Internet? Wat biedt de Code voor Informatiebeveiliging? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen ... ten aanzien van informatiebeveiliging? In dit boek geven deskundige auteurs antwoord op al deze vragen. Bovendien wordt uitgelegd hoe een op maat gesneden beveiligingsplan moet worden opgesteld. De praktijk wordt geïllustreerd aan de hand van waar gebeurde cases. Verder zijn er vele checklists opgenomen en tal van verwijzingen naar literatuur en belangrijke organisaties. Speciale voorkennis is niet vereist. Wel interesse! Het boek richt zich op iedereen die met beveiliging in aanraking komt of kan komen, als verantwoordelijke voor (een deel van) de informatievoorziening, als beleidsmaker, als ontwerper of als gebruiker. Zelfs de specialist zal in dit boek informatie vinden over beveiligingsaspecten die buiten zijn specialisme vallen. Over de auteurs dr.ir. Paul L. Overbeek RE is seniormanager bij KPMG EDP Auditors. Hij is als unitleider mede verantwoordelijk voor de dienstverlening van KPMG EDP Auditors met betrekking tot Electronic Commerce. Hij is tevens adviseur Corporate Information Security. Hij is nauw betrokken bij de Code voor Informatiebeveiliging en is een van de auteurs van de ITIL-module Security Management. ir. Wim H.M. Sipman RI is als zelfstandig adviseur werkzaam in de gebieden informatiebeveiliging, identificatiekaarten en betaalsystemen en Electronic Commerce. Hij is nauw betrokken bij beveiligingsrichtlijnen voor Electronic Commerce, de internationale standaardisatie van reisdocumenten, normgeving voor informatiebeveiliging en identificatie- en bankkaarten. Ook heeft hij niet-cryptografische oplossingen ontwikkeld voor authenticatie en digitale handtekeningen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.