Tijdelijk afgeweken van de bestemming

Auteur N. van Dinteren Redacteur M. Herweijer
Tijdelijk afgeweken van de bestemming

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789076249896
  • ISBN 10 907624989X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Bouwen en ruimtegebruik moeten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan. De bestemmingsplanprocedure biedt waarborgen en zekerheid. Toch kan niet alles in dat plan worden voorzien. Voor afwijkingen van onbepaalde duur is kennen wij de art.19 WRO-procedure. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om voor maximaal vijf jaar vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan op grond van art. 17 WRO. Het moet daarbij wel gaan om voorzieningen waarvan aannemelijk is dat ze een tijdelijk karakter hebben. In dit boek wordt de praktijk van de toepassing van art. 17 WRO in de drie noordelijke provincies tegen het licht gehouden van de geldende juridische normen. Van de vrijstellingsmogelijkheid van artikel 17 WRO wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt, hoewel het bedoeld is voor uitzonderingsgevallen. ... Wanneer en in welke gevallen wordt het artikel gebruikt? Wordt het artikel toegepast op de manier die de wetgever voor ogen heeft gehad? In het Noorden als geheel wordt artikel 17 per jaar een paar honderd maal toegepast. Op die manier kan worden voldaan aan kleine bouwwensen op het terrein van wonen en werken. De meest populaire objecten waarvoor het artikel wordt gebruikt zijn: stacaravans, kantoren, loodsen, zendmasten en zeecontainers. Ook komt het voor dat overheidsinstellingen een beroep doen op de tijdelijke vrijstellingsmogelijkheid (bijvoorbeeld voor noodlokalen). Een belangrijke bevinding is dat het artikel niet zelden blijkt te worden toegepast in gevallen waarin onvoldoende vaststaat dat de voorziening echt een tijdelijk karakter heeft. Na het verstrijken van de vrijstellingstermijn, is het instandlaten van de tijdelijke voorziening illegaal. Gemeentebesturen zijn dan wettelijk gehouden een aanschrijving te doen. Gebeurt er niets dan zijn zij volgens de rechtspraak in beginsel verplicht om te handhaven teneinde teneinde illegale situaties ongedaan te maken. Wordt het verstrijken van de vrijstellingstermijn in de praktijk bij de gemeenten goed bewaakt? Wat gebeurt er als er na ommekomst van de termijn niets is veranderd: wordt er dan een aanschrijving gedaan en wordt er daarna werkelijk gehandhaafd? Met enige regelmaat blijkt een kortere vrijstellingstermijn te worden verlengd. Waar dat niet kan, wordt er regelmatig gelegaliseerd. Vaak gebeurt er echter helemaal niets en ontstaat er een gedoogsituatie. Dit is opmerkelijk, nu dit volgens de jurisprudentie slechts in uitzonderlijke gevallen is toegestaan.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.