NTHR reeks Knelpunten in het verzekeringsrecht

Redacteur J.G.J. Rinkes en M.L. Hendrikse
NTHR reeks Knelpunten in het verzekeringsrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789077320648
  • ISBN 10 9077320644
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 1 januari 2006 is na een lang voortraject het nieuwe verzekeringsrecht (titel 7.17 BW) ingevoerd. De eerste ervaringen van het werken met de nieuwe wettelijke regeling lijken positief; de praktijk heeft echter ook reeds de nodige knelpunten bij de toepassing van het nieuwe recht aan het licht gebracht. Op vrijdag 24 oktober 2008 vond daartoe het symposium \'Knelpunten in het verzekeringsrecht\' plaats. Het symposium werd georganiseerd door het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) met medewerking van de Master Verzekeringskunde van UvA Amsterdam Business School, de Open Universiteit Nederland en het Eggens Instituut voor Postacademisch Juridisch Onderwijs van de Universiteit van Amsterdam. In deze bundel zijn zeven voordrachten opgenomen die op het symposium gehouden ... zijn. Alle auteurs zijn als onderzoeker aan ACIS verbonden. De volgende bijdragen zijn opgenomen: Dr. M.L. Hendrikse: Enige problemen inzake de meldingvervalclausule ex art. 7:941 lid 4 BW Mr. S.W. Margetson: Complicaties bij de verzwijgingsregeling Prof. mr. J.G.J. Rinkes: Consumentenverzekeringen in Europa Mr. P.M. Leerink: Waarschuwingsplicht bij te late premiebetaling (art. 7:934 BW) Mw. Mr. F.H.E. van der Moolen: Het verhaalsrecht ex art. 7:961 lid 3 BW bij samenloop van verzekeringen Mr. N.J. Margetson: Tussentijdse opzegging van een verzekeringsovereenkomst door een verzekeringnemer Mr. H.P.A.J. Martius: Elektronische verzekeringspolis en elektronische mededelingen. In de bijdragen wordt wetenschappelijke diepgang gecombineerd met praktische toepasbaarheid. Naast het weergeven van de \'state of the art\' is beoogd zo veel mogelijk bruikbare oplossingen te geven voor problemen waar pasklare antwoorden niet (direct) voorhanden zijn en zijn tevens - voor zover toepasselijk - kritiekpunten bij bestaande uitgangspunten en oplossingen geplaatst.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.