De Vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht 1946-1962/Les Avions de la Force Aérienne Belge 1946-1962

Auteur John Pacco
De Vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht 1946-1962/Les Avions de la Force Aérienne Belge 1946-1962

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079488575
  • ISBN 10 9079488577
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In 1948 bestond het Militair Vliegwezen uit slechts vier jachtsmaldelen met verouderde Spitfires XIV. Na de oorlog moesten de Europese landen hun defensie en luchtmacht heropbouwen, want de koude oorlog was volop aan de gang. In de zomer van 1949 werden de eerste naoorlogse moderne straaljagers aan België geleverd, de Meteor F.4. Ondertussen was in de Verenigde Staten een programma voor militaire hulpverlening (M.D.A.P.) van kracht, waardoor de Amerikaanse regering kredieten ter beschikking stelde aan de Atlantische bondgenoten. De oorlog in Korea en de spanningen tussen de twee bloks hebben de krijgsmachten van de westerse landen aangespoord om hun moderniseringsprogrammas te versnellen. De Belgische Luchtmacht, als NAVO-lid, kende in die jaren een grotere uitbreiding.De auteur John Pacco, ...die veel inspanning heeft toegeweid aan deze uitgave, geeft u een gedetailleerde beschrijving van de aangeschafte vliegtuigen van de Belgische Luchtmacht van 1946 tot 1962: van de Spitfire tot de Thunderstreak, inclusief de Gloster Meteor, de Thunderjet, de Hawker Hunter en de Avro CF-100, de transport vliegtuigen, zoals de DC-3 en de C-119 Flying Boxcar, e.a.. Deze uitgave beschrijft ook de trainingsvliegtuigen, zoals de SV-4B, de Harvard en de Fouga Magister. Het boek is makkelijk leesbaar, uitvoerig geïllustreerd en uiterst nauwkeurig. Dit naslagwerk zal onmisbaar zijn voor de liefhebbers van waardige betrouwbare bronnen en ook voor de modelbouwers. Tweetalig Nederlands-Frans uitgave.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.