Corporate Finance en Cash Management

Auteur E.J. Wiebes
Corporate Finance en Cash Management

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079564446
  • ISBN 10 9079564443
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Cash is King, het is al jaren van toepassing maar zeker na de huizencrisis en de kredietcrisis is dit gezegde voor veel organisaties actueler dan ooit; het verkrijgen van kredieten valt niet mee. Lagere overheden en overheid gelieerde instellingen moeten ook drastisch bezuinigen en door veranderde regelgeving zijn begrippen als werkkapitaal en lange termijn financiering ook daar heel belangrijk geworden. Vanzelfsprekend komen huizenmarkt-, krediet- en eurocrisis uitgebreid aan de orde maar dit boek gaat wat verder: naast de financieringsfunctie binnen ondernemingen, wordt ook de financiering beknopt beschreven van een drietal andere organisatietypes. Het gaat hierbij om woningcorporaties, ziekenhuizen en gemeenten. De financieringsfunctie valt uiteen in corporate finance en cash management. ... Bij het onderdeel corporate finance wordt aandacht besteed aan belangrijke begrippen als free cash flow, vermogenskosten en balansmanagement. Bij het cash management gaat het over de vraag ¿hoe een onderneming zijn cash moet managen¿ en vormen saldo-, geldstromen-, liquiditeiten- en werkkapitaalbeheer de kern. Het onderdeel risk management omvat een apart hoofdstuk en hier staan dekkingsinstrumenten voor rente- en vreemde valutarisico¿s centraal. Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn vragen opgenomen om de opgedane kennis meteen te kunnen toetsen. Over de auteurDrs E.J. (Hans) Wiebes is al decennia lang werkzaam binnen het vakgebied finance: als adviseur en als docent. In die laatste hoedanigheid is hij verbonden aan de Vrije Universiteit, aan Business University Nyenrode (de opleiding tot RA), aan het NIVE (de treasury opleiding en HOFAM) en aan het NCOI.Tevens is hij lid van enkele raden van toezicht (waaronder die van Syntrus Achmea Vastgoed).Eerder was hij werkzaam als Directeur Cash en Credit Management bij KPN Telecom en als Directeur Control en Financieel Beheer bij wat nu TNT heet; van 1991 ¿ 1993 was hij lid van de Stuurgroep Beursgang KPN

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.