Over de grens. Internationale contacten aan Nederlandse universiteiten sedert 1876

Redacteur Peter Jan Knegtmans en Leen Dorsman
Over de grens. Internationale contacten aan Nederlandse universiteiten sedert 1876

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087041366
  • ISBN 10 9087041365
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Sinds haar ontstaan in de twaalfde eeuw is de universiteit een internationale aangelegenheid geweest. Op zoek naar kennis en inzicht trokken zowel studenten als geleerden over de grens. In de negentiende en de twintigste eeuw kreeg dit verschijnsel echter bijzonder trekken, omdat er een spanningsveld ontstond tussen het nationalisme en deze internationalistische ondertoon van het universitaire bedrijf. In deze bundel blijkt dat internationalisering vele gezichten heeft: van studenten op zoek naar leermeesters, collega-onderzoekers die elkaar in het laboratorium willen opzoeken, politieke vluchtelingen die hun talenten elders willen ontplooien, invloed van wetenschappelijke theorieën en wetenschappelijk thema's die alleen maar in internationaal verband onderzocht kunnen worden tot een ...regelrechte brain drain. Inhoud: LEEN DORSMAN, Over de grens: inleiding DIRK VAN DELFT, Koude drukte. Het laboratorium van Heike Kamerlingh Onnes als internationaal centrum voor lage-temperaturenonderzoek DAVID BANEKE, Groningen - Leiden - de wereld. De succesvolle internationalisering van de Nederlandse astronomie LINDIE KORF, De Afrikaner nationalisten: producten van het Nederlandse hoger onderwijs? De casus van D.F. Malan, 1900-1905 MARIJN HOLLESTELLE, Paul Ehrenfest: katalysator van de internationale fysica PETER JAN KNEGTMANS, Gesloten grenzen? Spanningen rond de benoeming van buitenlanders aan Nederlandse universiteiten, 1918-1940 RUUD ABMA e.a., De Utrechtse School: 'ontmoeting over grenzen' GEORGE HARINCK, Internationalisering aan de Vrije Universiteit

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.