Universiteit, publiek en politiek. Het aanzien van de Nederlandse universiteiten

Auteur Martines De Pasqually Redacteur Peter Jan Knegtmans en Leen Dorsman
Universiteit, publiek en politiek. Het aanzien van de Nederlandse universiteiten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087043179
  • ISBN 10 9087043171
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Innovatie, kenniseconomie, revolutionaire en levensreddende medische technologie: de universiteiten lijken onmisbare schakels in tal van sectoren van de samenleving. Men zou verwachten dat de waardering voor deze instellingen navenant zou zijn, maar daar lijkt het niet op. In de publieke opinie wordt de universiteit namelijk voorgesteld als geldverslindende moloch, die sjoemelt met diploma's en onderzoeksresultaten. Studenten zijn onveranderlijk lui en de docenten zijn altijd met vakantie. Dat is het beeld dat een groot deel van de samenleving heeft. Wanneer is dit beeld ontstaan? Hoe en waarom veranderde het aanzien van de universiteiten in Nederland? De auteurs in deze bundel onderzoeken het beeld en het zelfbeeld van de universiteiten. Inhoud: Verantwoording MARTIJN VAN DER BURG, ... 'Une nation, naturellement si studieuse'. Het aanzien van de Nederlandse universiteiten in de napoleontische tijd LEEN DORSMAN, 'Het hart walgt van haar als een boeleerster'. Het aanzien van de Nederlandse universiteiten 1830-1850 ANNELIES NOORDHOF, Betrokken, maar neutraal. De landelijke studentenpers en het (zelf)beeld van de Nederlandse studentenmaatschappij in de tweede helft van de negentiende eeuw AB FLIPSE, 'Geen weelde, maar een offer'. Vrije Universiteit, achterban en de natuurwetenschappen, 1880-1955 MARIJN HOLLESTELLE, De academische polymeerwetenschap in Nederland, 1945-2011. Visies op haar nut bij universiteit en industrie SIJBOLT NOORDA, Beeldvorming en bestuur van de Nederlandse universiteiten MARJA GASTELAARS, De vele verschijningsvormen van academische inter-directedness. De gebouwen van een universiteit ROGIER VAN DER WAL, De relatie tussen de Nederlandse universiteiten en de politiek. Een klassieke haat-liefdeverhouding

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.