Het Franse Nederland: de inlijving 1810-1813

Redacteur A.M.J.A. Berkvens , J. Hallebeek en A.J.B. Sirks
Het Franse Nederland: de inlijving 1810-1813

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087042837
  • ISBN 10 9087042833
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met de inlijving van het Koninkrijk Holland in 1810 bij het Franse keizerrijk brak een periode van grote veranderingen aan. In zeer korte tijd werd Nederland geconfronteerd met de Franse wetgeving, rechtspraak, bestuur, politie en het belastingsysteem. Het leger, al gereorganiseerd, werd deel van het Franse leger, met de dienstplicht. De economie werd ondergeschikt gemaakt aan de economische blokkade van Groot-Brittannië. De Kaapkolonie werd ingelijfd bij het Britse rijk. Na 1813 bleef in Nederland veel behouden en daarmee bleef ook de Franse invloed bestaan. Inhoud: A.J. HALLEBEEK/A.J.B. SIRKS, Inleiding D. HEIRBAUT, De Franse overheersing in België B. DÖLEMEIJER, Frans Recht in Noord-Duitsland. De inlijving van de noordwestelijke gebieden van Duitsland bij het Franse keizerrijk M. VAN DE ...R BURG, De integratie van Kaap de Goede Hoop in het Britse rijk, ca. 1795-1825 O. VAN NIMWEGEN, Van oude naar nieuwe armee: de totstandkoming van het Bataafse leger (1751-1799) H. AMERSFOORT, Dienstplicht en de modernisering van Nederland, 1810-1813 S. FABER, Straffen in Nederland sedert 1811 F. BRANDSMA, 'De Hollanders bezien alles wat uit Frankrijk komt met afgunst'. Over de invoering en toepassing van de Code Napoléon in Nederland A.J.B. SIRKS, De gevolgen van de inlijving van Nederland bij het Franse Keizerrrijk in 1810 voor handel en nijverheid O. YDEMA, Het Algemeen Stelsel van 1805 en de invoering van Franse belastingen in Holland

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.