De valse Middeleeuwen. Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen 28 (2014) 4

Redacteur Ludo Jongen , Martine Meuwese en Sven Meeder
De valse Middeleeuwen. Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen 28 (2014) 4

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087044770
  • ISBN 10 9087044771
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Vervalsen is van alle tijden. Ook in de Middeleeuwen gebeurde het frequent: valsemunters brachten ondeugdelijk geld in omloop, zwaarden van het \'merknaam\' Ulfberht werden nagemaakt en wat te denken van de 180 tanden en kiezen van de heilige Apollonia of de vele valse oorkonden die overal opdoken. Mensen vergrootten hun perceel door heimelijk grensstenen te verzetten en binnen de middeleeuwse letterkunde pleegt menig personage identiteitsfraude. Na de Middeleeuwen werd van alles gefabriceerd dat voor middeleeuws moest doorgaan: het zogenaamde Oera Linda boek en de Friese vikingschat zijn inmiddels ontmaskerd, en het werk van de neominiaturist met de bijnaam The Spanish Forger wordt tegenwoordig zelf verzameld. Middeleeuwse teksten werden bovendien misbruikt voor nationalistische ... doeleinden. In dit themanummer van Madoc worden diverse soorten middeleeuwse vervalsingen - uit de Middeleeuwen zelf of van later tijd - onder de loep genomen. Inhoud: REDACTIE, De valse Middeleeuwen Column: CATRIEN SANTING, Pia Faus in de valse Middeleeuwen Intermezzo: PETER RAEDTS, De Schenking van Constantijn SIMON HALINK, IJslanders en de creatieve omgang met hun Oudnoorse erfgoed Intermezzo: NELLEKE IJSSENNAGGER, De valse Vikingschat MARK VAN STRYDONCK, Allemaal botjes. Over echte en valse relieken Intermezzo: DICK DE BOER, Een fake-bevalling WILLY DUFFHUES, Twentse parel of Vlaamse pastiche? Intrigerende toeschrijvingen rond een raadselachtig paneeltje Intermezzo: ROLF BREMMER, Boerenbedrog. De Tescklaow van Achlum Lering en vermaak: THEO MEDER, De fictieve oude vuurman van Soest Intermezzo: JOZEF JANSSENS, De brief van Pape Jan SERGE TER BRAAKE, Valsemunterij in de Middeleeuwen. De jacht op De Chasseur Intermezzo: GOFFE JENSMA, Het Oera Linda-boek als middeleeuwse vervalsing SEBASTIAAN PELSMAEKER, Ulfberht-zwaarden. Merkproducten of goedkope kopieën? Intermezzo: ALASDAIR MACDONALD, Macphersons Ossian MARTINE MEUWESE, In de ban van de Spaanse Vervalser Intermezzo: MAYKE DE JONG, Pseudo-Isidorus, een vervalsing? Inhoudsopgave jaargang 28 (2014)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.