Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch

Auteur Ronald Glaudemans , Harry Boekwijt en Wim Hagemans Illustrator Gary Scanlan
Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087300302
  • ISBN 10 9087300301
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Sint-Janskathedraal van ¿s-Hertogenbosch. Geschiedenis van de bouw SOFTCOVER-EDITIE De in halflinnen gebonden versie van dit boek (isbn 978-90-8730-031-9) is niet meer los verkrijgbaar. Vanaf 5 april maakt dit boek, samen met het nieuwe boek over de restauratie 1999-2010 (isbn 978-90-8730-033-3) deel uit van een gelimiteerde, genummerde cassette (isbn 978-90-8730-034-0). Begonnen rond 1350, deden de Bosschenaren er bijna twee eeuwen over om de huidige gotische Sint-Jan te bouwen. Een gigantische onderneming, waar de bouw van een romaanse kerk op dezelfde plaats aan vooraf was gegaan. Intensief bouwhistorisch onderzoek tijdens de recente restauratie van de Sint-Jan heeft heel veel nieuwe gegevens opgeleverd over de bouwgeschiedenis. Eén van de belangrijkste conclusies ... is dat de bouw van de Sint-Jan eigenlijk nooit heeft stilgelegen. Vanaf de eerste (romaanse) Sint-Jan rond 1210 is de kerk voortdurend, stukje bij beetje, uitgebreid. Halverwege de veertiende eeuw werd besloten tot een geheel nieuwe en veel grotere, gotische kerk. De oude romaanse kerk werd in fasen afgebroken. Materiaal van de sloop is regelmatig hergebruikt voor de bouw van de nieuwe kerk. Stukken van die nieuwe kerk werden meteen in gebruik genomen wanneer ze gereed waren. Het deel van de oude kerk dat nog overeind stond, maar steeds kleiner werd, bleef intussen in functie.Met het gereedkomen van de middentoren in 1529 werd de bouw indrukwekkend bekroond. Deze toren, die in 1584 al weer afbrandde en nooit meer is opgebouwd, wordt in dit boek gereconstrueerd. In 1529 was het aanvankelijke ambitieuze plan voor de nieuwe kerk echter nog niet helemaal uitgevoerd. Een uitbreiding in westelijke richting ging niet door. Delen van de oudste kerk aan de kant van de Torenstraat bleven staan, waardoor de Sint-Jan anno 2010 nog steeds de kenmerken heeft van een vanaf 1210 gegroeid gebouw. De Sint-Janskathedraal van ¿s-Hertogenbosch. Geschiedenis van de bouw vertelt het verhaal van dit continue bouwproces op een manier waarop dat nooit eerder is gedaan: met behulp van unieke reconstructietekeningen van Gary Scanlan en schitterende foto¿s van Marc Bolsius. Voor de tekst, gebaseerd op nieuw onderzoek, zorgden de bouwhistorici Harry Boekwijt en Ronald Glaudemans en de journalist Wim Hagemans. Met dit boek zult u de Sint-Jan voor altijd met andere ogen bekijken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.