Asset management naar het einde van de wereld

Auteur Ype Wijnia en John de Croon
Asset management naar het einde van de wereld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087593667
  • ISBN 10 908759366X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de wereld wordt de term asset management te pas en te onpas gebruikt. Op de radio komt weleens een asset manager langs om de ontwikkelingen op het Damrak te becommentariëren. Die gebruikt dan termen als toxic assets, shoulders, head, the neckline, perfect storm, cup and handle en resistance line. Na zo'n compleet begrijpelijk verhaal volgt dan een advies om te investeren in een fonds waarmee de koersdaling van de herverzekering van het recht een optie op een aandelenportefeuille te kopen afgedekt wordt. Juist ja. Aan de andere kant kan je in een technisch bedrijf een onderhoudsmanager tegen het lijf lopen die begint over een afwijkende meting van het residuniveau van het oliefilter van de 64, maar dat dat mogelijk kwam door de verlopen ijking van de momentsleutel. Uiteindelijk komt ...het er op neer dat de hele 64 misschien maar beter vervangen kan worden, maar door één of ander high tech analyse apparaat aan te schaffen kan dat waarschijnlijk voorkomen worden. Of er dus maar even gelapt kan worden. Dank u vriendelijk. Beide exemplaren van de homo sapiens specialis maximus (of homo sapiens idiotus maximus?) denken aan asset management te doen, maar daarover kan je van mening te verschillen. Centraal in asset management staat continue verbetering met de gehele organisatie. Dat lukt alleen als iedereen snapt waar over gesproken wordt. Bij de bovenstaande teksten kan daar toch enige twijfel over bestaan. Om enige duidelijkheid te scheppen, geven Ype Wijnia en John de Croon periodiek hun visie op asset management. Dat doen ze met een wekelijkse column, die op hun website gepubliceerd wordt. Op een luchtige en bondige manier komen zo de belangrijke thema's aan bod. In dit boek zijn de columns van 2011 en 2012 opgenomen. De titel van het boek laat zich eenvoudig verklaren. De columns worden op vrijdag gepubliceerd. In 2012 viel de laatste werkzame vrijdag op 21 december, toevallig de dag waarop het einde van de wereld voorspeld was. Dit boek beschrijft dus met recht asset management tot het einde van de wereld.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.