Biased information processing as an endophenotype for depression

Auteur Janna Nonja Vrijsen
Biased information processing as an endophenotype for depression

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789088918315
  • ISBN 10 9088918317
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Negatieve herinneringen wellicht belangrijke kwetsbaarheidsfactor voor depressieMensen die depressief zijn of zijn geweest, laten een onbewuste vertekening in de informatieverwerking zien waarbij negatieve informatie voorrang krijgt boven positieve. Zo hebben depressieve mensen meer aandacht en beter geheugen voor negatieve zaken, in tegenstelling tot niet-depressieve mensen. Vertekening in de informatieverwerking bljjkt al aanwezig voordat een depressie ontstaat en draagt bij aan het ontstaan van een depressie.Tot nu toe was echter onbekend in welke mate deze negatieve vertekening samenhangt met genetische kenmerken en met ingrijpende ervaringen in de jeugd die de kans op een depressie vergroten, zoals seksueel misbruik, mishandeling en emotionele verwaarlozing. Ook was onbekend of de vertekening ... duidelijker optreedt in het geheugen of in de aandacht. Janna Vrijsen heeft dit onderzocht in meer dan 400 niet-depressieve en meer dan 300 (voormalig) depressieve mensen. Middels verschillende onderzoeken laat Janna Vrijsen zien dat de negatieve vertekening in het geheugen sterker samenhangt met depressie dan die in aandachtsprocessen. Ook blijkt het negatieve geheugen sterker te zijn bij mensen met de genetische kenmerken die de kans op een depressie vergroten en die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt in hun jeugd. De bevindingen passen bij het beeld dat zowel aanleg als jeugdervaringen bijdragen aan de ontwikkeling van specifieke kenmerken in de informatieverwerking, die mensen kwetsbaar kunnen maken voor een depressie.Over de auteur:Janna Nonja Vrijsen werd op 11 november 1984 geboren in Nijmegen. In 2006 behaalde zij haar bachelor diploma in Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna werd zij toegelaten tot de Research Master Behavioural Science aan dezelfde universiteit. In het tweede jaar van deze master deed zij onderzoek naar imitatiegedrag bij sociale angst. Tevens werkte zij als studentassistent voor Prof. dr. Eni S. Becker, hoofd van de afdeling Klinische Psychologie. Na het afronden van haar master, waarin zij reeds twee international artikelen publiceerde, werd zij aangenomen als promovenda op de afdeling Psychatrie van het Radboudumc in Nijmegen. Haar promotieproject richtte zich op cognitieve en genetische kwetsbaarheidsfactoren voor depressie. Aan dit project hebben meer dan 400 niet-depressieve en meer dan 300 (voormalig) depressie mensen deelgenomen. Tijdens haar promotie heeft Janna 2 maanden onderzoek gedaan aan het gerenomeerde lab van Prof. dr. Ian H. Gotlib aan de Stanford University (CA, VS). Sinds augustus 2013 is werkt Janna als research coordinator en post doctoraal onderzoeker aan de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.