Kannibalisme en mensenoffers

Auteur Daniel Vangroenweghe
Kannibalisme en mensenoffers

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789461310903
  • ISBN 10 9461310900
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op kannibalisme en rituele mensenoffers rust nog altijd een groottaboe. Ze roepen fascinatie en weerzin op. Nochtans is het een verschijnselvan alle streken en van alle tijden, tot in de twintigste eeuw.Wat bezielt mensen om lotgenoten te offeren en mensenvlees te eten?Wie waren de slachtoffers? Welk wereldbeeld of welke godenleer schuilter achter? Waarom werden er zoveel kinderen geofferd? Wist u dat er ookculinair kannibalisme bestaan heeft?Antropoloog Daniel Vangroenweghe gaat ver terug in de tijd op zoeknaar de religieuze, politieke en economische context van het kannibalisme.In sommige culturen is het een deel van de rouwverwerking na dedood van verwanten en dierbaren. Voor anderen is het een manier omzich te wreken op de vijand, een instrument van machtspolitiek. Kinderenwerden ... geofferd omdat zij gezien werden als de ideale bemiddelaarstussen levenden en doden. Overlevingskannibalisme is misschien hetbest bekend. Denk maar aan de film Alive over de overlevenden van eenvliegtuigramp in het Andesgebergte. Ook bij de belegering van Leningradin de Tweede Wereldoorlog en tijdens de hongersnood in het China vanMao werd mensenvlees gegeten om te overleven.Dit werk is een primeur in het Nederlandse taalgebied. Het is gebaseerdop jarenlange research, ooggetuigenverslagen en gedegen bronnenonderzoek.De auteur gaat dieper in op drie cases. Bij de Tupi-indianenwerden krijgsgevangenen ritueel terechtgesteld, versneden, gekookt engeroosterd. De Azteken sneden, onder grote publieke belangstelling,het hart uit van de slachtoffers om de goden te voeden met bloed.Alleen al in de hoofdstad van hun rijk werden jaarlijks tot 15.000 mensenritueel geofferd. In Centraal-Afrika kregen koningen en voorname liedenbegeleiders mee in het graf. Bepaalde groepen offerden ook mensen bijeen vredesverdrag, of gewoon om feest te vieren...

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.