Slow Management Slow Management - Zelf en samen

Redacteur Walter van Hulst en Mieke van Dalen
Slow Management Slow Management - Zelf en samen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462201514
  • ISBN 10 946220151X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Zelf & Samen\'Waarom moeilijk doen als het samen kan?\', stelt Iris Meerts van de Stichting Zelforganisatie.Laat mensen zelf hun werk organiseren, dan krijg je betere resultaten. Adviseur en wetenschapper Pierre van Amelsvoort onderschrijft dat. Een werknemer die meer invloed op het werk heeft, presteert beter en verzuimt minder. Dat is direct waarneembaar bij de werknemerscoöperatie Schoongewoon, een bedrijf dat in handen is van de werknemers. Sinds de oprichting is er nog niemand vertrokken en het verzuimpercentage is uitzonderlijk laag. Ook de voedselcoöperaties doen het goed. Het adagium luidt: gewoon beginnen, dan komt de rest vanzelf. En kijk eens naar de ZorgBuurtSuper in Smallingerland, een virtueel netwerk om mantelzorgers te ondersteunen. ... Het is een schoolvoorbeeld van de participatiesamenleving. Ook op grotere schaal loont het om de handen ineen te slaan. De Brainport-regio rond Eindhoven vaart wel bij samenwerking en scoort betere economische cijfers dan het landelijk gemiddelde.Maar zelforganisatie en samenwerking zijn natuurlijk geen toverwoorden, er kan ook flink wat misgaan. Dat lezen we af aan de tumultueuze geschiedenis van Buurtboerderij Ons Genoegen in het Amsterdamse Westerpark. Dat we nog steeds in de \'oude\' sociaal-organisatorische werkelijkheid leven, laat Jan Jonker zien in een artikel over nieuwe businessmodellen. Andere transactiemodellen zijn nodig, waarbij niet alleen monetaire waarde maar ook sociale en ecologische waarde wordt gecreëerd. Er zijn al veel goede voorbeelden, maar het roer is noglang niet om.Niet alleen overtuigende verhalen maar ook prachtig beeld vond zijn weg naar deze Slow Management, met een serie over woongemeenschappen en met als hoogtepunt de adembenemende foto\'s gemaakt in natuurparken in Oekraïne door winnaars van Wiki Loves Earth.Dit is een fotowedstrijd waarbij iedereen met vermelding van de bron foto\'s mag gebruiken en delen. Zodat we allemaal kunnen genieten van al dat moois.Slow ManagementElk kwartaal biedt Slow Management inspirerende verhalen over organiseren met ruimte voor vakmanschap, samenwerken op basis van vertrouwen, en verbinden van mensen in en om de organisatie. Telkens aan de hand van een thema. \'Slow\' staat niet voor langzaam, maar is een aanduiding van oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Geen theoretische verhalen over nieuwe modellen, maar behalve diepgravende analyses vooral vlotte reportages, interessante interviews en boeiende fotografie. Over nieuwe vormen van organiseren en gedreven mensen die laten zien dat het anders kan.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.