Slow Management 11 Leren

Redacteur Walter van Hulst
Slow Management 11 Leren

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089590282
  • ISBN 10 9089590285
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

We hadden de invoering van de Mammoetwet in de jaren zestig, en in de jaren zeventig Jos van Kemenade met zijn idee voor de middenschool, dat het overigens niet haalde. In de jaren tachtig deed de computer grootschalig zijn intrede, ook in het onderwijs. Later rolden de hervormingen over elkaar heen, zoals de basisvorming, het studiehuis, het vmbo, het Nieuwe Leren en het competentiegericht denken. Tegelijkertijd had managementland het steeds vaker over de lerende organisatie en lifelong learning. Ondanks verwoede pogingen om de snel veranderende en complexer wordende samenleving bij te benen begon het steeds meer te knellen en te knarsen in het Nederlandse onderwijs. Niet alleen inhoudelijk, maar ook organisatorisch. De onvrede leidde onder andere tot de vereniging Beter Onderwijs Nederland. ... Ook kwam er een Parlementair Onderzoek Onderwijsvernieuwingen, beter bekend als de commissie Dijsselbloem, die op 13 februari 2008 met haar eindrapport kwam. Twee jaar later kijkt Slow Management nog eens naar het begrip leren, vanzelfsprekend vanuit de ondertitel stilstaan bij organiseren. In dit nummer:Hersenen willen levenslang gekneed wordenHet hele leven is doordrenkt van leren. Maar hoe gaat dat leren in zijn werk volgens behavioristen, sociaal constructivisten of neurowetenschappers? Een overzicht van verschillende theorieën en denkers over leren. Natuurlijk lerenHet wel erg straffe keurslijf dat scholen de afgelopen decennia kregen aangemeten, leidt tot tal van nieuwe initiatieven. Natuurlijk leren is daar een voorbeeld van. Slow Management bezocht basisschool het Kleurenorkest. Schoolstrijd tussen managers en lerarenHet lesgeven komt in het gedrang door protocollen, verantwoordingslijsten en andere vormen van georganiseerd wantrouwen. Er lijkt sprake van een nieuwe schoolstrijd tussen managers en leraren. De bel voor een Rijnlandse school 3.0 is gegaan. Wat als het misgaat?Veel managers weten niet goed hoe ze met fouten moeten omgaan, ondanks de slogan dat we er van leren. Met alle gevolgen van dien voor de productiviteit. Slow Management sprak met specialisten op het gebied van error management. Nieuwe leervormenNieuwe leervormen vragen om autonomie en zelfsturing. Joseph Kessels: Het POP is een keurslijf geworden waar het systeem medewerkers in dwingt. Interviews met Marjolein Caniëls, Suzanne Verdonschot en Joseph Kessels. Meester-gezelDe meester-gezelrelatie stamt uit de middeleeuwen en de Japanse cultuur kent de diepgewortelde begrippen sempai (senior) en kohai (junior). Deze vorm van leren van de oude rot in het vak beleeft een revival. Acht hedendaagse voorbeelden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.