Accountantstoezicht, rechtsbescherming en de ontwikkeling van beroepsnormen

Redacteur D. van Beek , R.J. de Doelder en K.H. Boonzaaijer
Accountantstoezicht, rechtsbescherming en de ontwikkeling van beroepsnormen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462902411
  • ISBN 10 9462902410
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit boek staat de toekomst van het accountantstoezicht, rechtsbescherming en ontwikkeling van beroepsnormen centraal. Dit boek bouwt daarmee voort op deel 1 van de ICFGreeks, dat in 2014 onder de titel Bouwen aan vertrouwen verscheen. Hierin werd de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta) geëvalueerd. Deze bundel bevat in Deel I de congresbijdragen van prof. mr. Steven Hijink, mr. drs. Jan Garvelink, mr. drs. Eva Eijkelenboom en drs. Huub Wieleman RA aan het congres \'De toekomst van het toezicht op accountants\'. Tijdens dit congres, dat werd gehouden op 3 december 2014, stonden diverse sprekers uit de praktijk en de wetenschap stil bij de vraag hoe de toekomst van het toezicht op accountants vorm krijgt of zou moeten krijgen. Deel II van deze bundel bevat de ... uitkomsten van een in 2015 door aan ESL verbonden onderzoekers verricht wetenschappelijk onderzoek over het stelsel van rechtsbescherming en de ontwikkeling van beroepsnormen bij het toezicht op accountants(organisaties). Dit onafhankelijke wetenschappelijk onderzoek is verricht in opdracht van de Stichting Accountantsfonds. De aanleiding voor het onderzoek werd onder andere gevormd door een van de conclusies van de evaluatie van de Wta dat bij een op \'informele handhaving\' gebaseerde toezichtstrategie het risico van tekortschietende rechtsbescherming voor accountants- (organisaties) bestaat. In het in Deel II van deze bundel opgenomen onderzoek wordt een aantal knelpunten in het stelsel van rechtsbescherming voor accountants(organisaties) en in de ontwikkeling van beroepsnormen nader geïdentificeerd. Ook adresseert Deel II, in de vorm van aanbevelingen, mogelijke oplossingen voor de geconstateerde knelpunten. Met deze bundel beoogt het ICFG de maatschappelijke en wetenschappelijke belangstelling in de wet- en regelgeving rondom (het toezicht op) accountants(organisaties) levendig te houden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.