Sociaal Recht: tussen behoud en vernieuwing

Auteur W. Plessen , J. van Drongelen en F. Hendrickx
Sociaal Recht: tussen behoud en vernieuwing

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490962173
  • ISBN 10 9490962171
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Sociaal recht: tussen behoud en vernieuwing. Onder deze noemer heeft een keur van bijna dertig deskundigen op het terrein van met name het sociaal recht een bijdrage geleverd aan deze bundel ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. A.T.J.M. Jacobs, na een dienstverband aan de Uni­ver­siteit van Tilburg van ruim dertig jaar. In het boek zijn de bijdragen ondergebracht in een viertal clusters. In het eerste cluster algemeen komen zaken aan de orde als rechtsvinding en rechtswetenschap, en de vraag of de rechtswe­ten­schap waarden en normen heeft voortgebracht die richtinggevend zijn voor de toekomst. Waarden en normen spelen ook in de bijdragen over de encycliek Rerum Novarum en het maatschappelijk ondernemen. In het internationale cluster wordt ... ingegaan op het verschijnsel globalise­ring, de kaderrichtlijn arbeidsomstandigheden, de Europese verordeningen over arbeidsongeschiktheid en de ILO-verdragen over de Arbeidsinspectie. In het cluster met de bijdragen waarin het collectief arbeidsrecht naar vo­ren komt, gaat het onder meer over de vraag of het cao-recht een vermolmde stoel is, over het verschijnsel nawerking van algemeen verbin­dend verklaarde cao-bepalingen, het recht op collectief onderhandelen in de overheidssector en het stakingsrecht in een meer internationale dimensie. In het cluster individueel arbeidsrecht wordt een breed scala aan onderwerpen behandeld. Naast het verschijnsel concernwerkgeverschap komt een aantal bijzondere rechtsverhoudingen aan bod, zoals de zelfstandige, de werkgever met een herkenbare religieuze of levensbeschouwelijke kleur en de rechtsverhouding tussen de rechtbank en de curator bij een faillissement. Ook aan het ontslagrecht en het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 is aandacht besteed. Daarnaast zijn er bijdragen over de facilitering van werk naar werk, de beloning van topfunctionarissen, het concurrentiebeding, een typisch Belgisch probleem, namelijk het onderscheid tussen arbeiders en bedienden, de Wet arbeid vreemdelingen en het sabbatverlof. De reeks bijdragen wordt afgesloten met een verhandeling over de 65-jarige leeftijd als beëindigingsgrond van de arbeidsrelatie. Het resultaat is een boek dat op een toegankelijke en enthousiaste wijze talloze onderwerpen op het terrein van het sociaal recht behandelt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.