In Control

Auteur Rob Uiterlinden
In Control

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490986049
  • ISBN 10 9490986046
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In Control - theorie en praktijk Risicomanagement is verre van nieuw. Iedereen maakt al dan niet bewust bij iedere beslissing een risicoafweging. Hoe betrouwbaar vind ik deze verkoper? Kan ik deze hypotheek ook betalen als het wat minder gaat? Ook in organisaties wordt bij het nemen van beslissingen een risicoafweging gemaakt. Kunnen we deze acquisitie wel aan? Is de markt klaar voor dit nieuwe product? Kortom, omgaan met risico's hoort bij ondernemen. Toch is er de laatste jaren een toenemende belangstelling voor het vak risicomanagement. Waarom eigenlijk? Dat komt omdat zich een aantal schandalen heeft voorgedaan met een enorm negatief effect op de desbetreffende organisaties en hun stakeholders. De recente kredietcrisis en schuldencrisis laten nog eens zien wat er kan gebeuren als ... met risico's niet goed wordt omgegaan. Wetgevers hebben op de schandalen gereageerd (SOx, Tabaksblat, Basel III) en zullen dat naar aanleiding van de laatste crisis opnieuw gaan doen. Niet alleen aandeelhouders maar ook werknemers, klanten en leveranciers willen graag weten dat ze met een integere en betrouwbare partij te maken hebben die maatschappelijk verantwoord onderneemt. Het toverwoord is: 'In Control'. Een organisatie moet aantoonbaar 'In Control' zijn. Niet alleen moet verklaard worden dat de cijfers kloppen maar stakeholders eisen steeds meer inzicht in de wijze waarop organisaties worden beheerst en vragen daarover uitspraken. Reden genoeg dus om actief en bewust met het beheersen van risico's aan de slag te gaan. De vraag is alleen: hoe? Er is de laatste jaren al veel geschreven over risicomanagement. Er zijn concepten ontwikkeld en er zijn onderzoeken gedaan. De publicaties over dit onderwerp waren vaak uitvoerig en diepgaand. Vragen als 'wat is risicomanagement?' 'wat kan ik ermee doen in mijn organisatie?' 'waar moet ik aan denken bij de invoering ervan?' en 'wat moet ik vooral niet doen' zijn door de overvloed aan informatie soms lastig te beantwoorden. 'In Control, theorie en praktijk' gaat over de toepassing van risicomanagement in organisaties. Het is vooral een praktisch boek waarin wordt ingegaan op het risicobegrip, de daarmee samenhangende dilemma's, het omgaan met risico's, het COSO II-concept en de wijze waarop risicomanagement in organisaties kan worden ingevoerd. Daarnaast wordt de brug geslagen naar de 'In Control Verklaring' zoals die door die Nederlandse Corporate Governance Code (Tabaksblat) wordt voorgeschreven. De wijze waarop tot deze verklaring kan worden gekomen vormt de kern van het boek. Door middel van voorbeelden wordt de lezer meegenomen in de materie. De slotvraag of een organisatie mag claimen 'In Control' te zijn komt ruimschoots aan de orde. Rob Uiterlinden

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.