Lezen voor het leven

Redacteur Wouter Sanderse
Lezen voor het leven

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789492538017
  • ISBN 10 9492538016
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met literatuur kun je het karakter van leerlingen vormen. Maar hoe pak je dat aan? In dit boek staan bekende karaktervormende romans uit de westerse cultuur centraal. Welke deugden staan centraal in Orwells boek 1984, in Het lijden van de jonge Werther van Johann Wolfgang von Goethe en de Fabels van La Fontaine? Hoe kan het lezen van deze boeken bijdragen aan wat in de VS en in Groot-Brittannië character education heet? Dit boek biedt docenten in het voortgezet onderwijs inspiratie om in hun lessen oog te krijgen voor de morele dimensies van literatuur. Het boek bevat voorbeeldlessen die zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd door een ontwikkelgroep van lerarenopleiders en vo-docenten. Ook zijn er verdiepende hoofdstukken over de relatie tussen kunst en vorming, en zijn er interviewsover ... de vormende boeken van o.a. minister Jet Bussemaker en schrijver Jan Terlouw. Door de vele kleurenafbeeldingen is het boek ook een genot om naar te kijken. Met bijdragen van prof. Paul van Tongeren (RU Nijmegen) en dr. Pieter Vos (PThU) en anderen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.