De eigen woning in de Wet IB 2001

Auteur M. J. J. R. van Mourik
De eigen woning in de Wet IB 2001

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012390446
  • ISBN 10 9012390443
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De eigenwoningregeling in de Wet IB 2001 is continu in beweging. De regelingis na 2001 veelvuldig gewijzigd. De meest recente wetswijziging van formaat is inwerking getreden op 1 januari 2013. Vanaf die datum dienen \'nieuwe gevallen\' tevoldoen aan een afl ossingseis om renteaftrek in box 1 te kunnen krijgen. Metenige regelmaat verschijnt er interessante rechtspraak over de eigen woning enduikt de woning op in het politieke debat en in de literatuur.In dit boek worden de (recente) ontwikkelingen in wet- en regelgeving, rechtspraaken literatuur beschreven. Evenals in de eerste druk wordt de nodigediepgang niet geschuwd. Door de opname van talrijke casusposities zullen deberoepspraktijk en de student zich snel thuis voelen in het boek. Waar nodigwordt de regeling blootgesteld ... aan een kritische noot. De volgende hoofdonderwerpenkomen aan bod: Eigenlijke eigen woning; eigenwoningfi cties; eigenwoningsubject;schuld en causaal verband; bijleenregeling; afl ossingseis; overgangsrechtbestaande eigenwoningschuld; aftrekbeperkingen van art. 3.119a, lid 6,Wet IB 2001; voordelen uit eigen woning en renten en kosten eigenwoningschuld;buitenlandse belastingplicht en migratie; werkruimte regeling; restschulden;erfpacht- en opstalcanons; aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld;eigenwoninggerelateerde partner alimentatie; uitgaven voor monumentenpanden;tariefsmaatregel aftrekbare kosten eigen woning en spaarproducten.drs. m. j. j. r. van mourik voltooide in 1998 de studie Fiscale Economie aande toenmalige Katholieke Universiteit Brabant. Na werkzaam te zijn geweest inde belastingadviespraktijk en tien jaar belastingrecht te hebben gedoceerd aan deuniversiteiten van Tilburg en Utrecht, is hij thans actief als fi scalist bij vakorganisatieDe Unie. Van zijn hand verschenen diverse publicaties op het terrein van deeigen woning. Voorts gaf hij vele cursussen en voordrachten over dit onderwerp.mw. mr. h. p. m. van bijnen is verantwoordelijk voor het laatste hoofdstukvan deze uitgave, over kapitaalverzekeringen en spaarrekeningen eigen woning.Zij voltooide in 1993 haar studie Fiscaal Recht aan de toenmalige KatholiekeUniversiteit Brabant en werkte daarna bij de Fiscaal Juridische afdeling vanNationale Nederlanden, het wetenschappelijk bureau van PwC en de afdelingFiscale en Juridische Zaken van Achmea. Momenteel is zij werkzaam bij deKennisgroep Verzekeringsproducten en eigen woning van de Belastingdiensten verbonden aan het Fiscaal Instituut van de Universiteit van Tilburg. Zij isco-auteur van NDFR, deel Inkomstenbelasting.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.