Monografieen (echt)scheidingsrecht Alimentatieverplichtingen.

Auteur M.L.C.C. de Bruijn-Luckers
Monografieen (echt)scheidingsrecht Alimentatieverplichtingen.

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012391405
  • ISBN 10 9012391407
  • Druk 12
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Beoordeling van alimentatierechten en -verplichtingen heeft twee aspecten:a. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen eenrecht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van dealimentatieverplichtingen en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie?b. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtige, bepalen deomvang van de alimentatie?Het eerste aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht behandeld. Het tweede aspectwordt in deel 4B behandeld.In deel 4C zijn vermeld het in 1981 door de werkgroep Alimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 enlaatstelijk in 2012 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties ...(deTremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudigingkinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in2012 geldende Modellen, tarieven en tabellen, met daarbij de wijzigingen geldend voor het eerste en hettweede half jaar van 2012, voorzien van enig commentaar.Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is vice-president in het gerechtshof te 's-Gravenhage en redacteur enauteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht.In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingensamenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiekonderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het(echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast isde reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.