Fiscaal wetenschappelijke reeks Het begrip 'belang' in de Nederlandse belastingwetgeving.

Auteur A. Rozendal
Fiscaal wetenschappelijke reeks Het begrip 'belang' in de Nederlandse belastingwetgeving.

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012393898
  • ISBN 10 9012393892
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het begrip \'belang\' wordt in de Nederlandse belastingwetgeving onder meer gebruiktom een relatie tussen twee rechtssubjecten tot uitdrukking te brengen. Indien eenrelatie tussen twee subjecten als een belang wordt aangemerkt kan de aanwezigheid vanhet belang, afhankelijk van de omvang van het belang, bepaalde fi scale consequentiesmet zich brengen. De fi scale wetgever verbindt derhalve consequenties aan de aanwezigheidvan een belang met een bepaalde omvang en normeert daarmee het gedrag vanindividuele belastingplichtigen ten aanzien van de wijze waarop deze relaties metandere subjecten aangaan.Dit onderzoek richt zich op de vraag in hoeverre het begrip belang in de Nederlandsebelastingwetgeving een geschikte norm is om in het concrete geval een relatie tussenrechtssubjecten ... tot uitdrukking te brengen, gelet op de functies van de wettelijkebepalingen waarin het begrip belang voorkomt. Hiertoe is getoetst of het begrip belangvoldoet aan de criteria rechtszekerheid, uitvoerbaarheid, doeltreffendheid en proportionaliteit.Daarnaast is de wijze waarop relaties tussen rechtssubjecten in Europese fi scaleregelgeving tot uitdrukking zijn gebracht vergeleken met het gebruik van het begripbelang in het Nederlandse belastingrecht. Het onderzoek heeft plaatsgevonden aan dehand van een drietal verschijningsvormen waarin het begrip belang zich manifesteertin de Nederlandse belastingwetgeving, te weten in het aanmerkelijk belangbegrip, hetverbondenheidsbegrip en het zelfstandige begrip belang. Het onderzoek is afgeslotenmet aanbevelingen om de kwaliteit van het begrip belang te verbeteren.aad rozendal (1978) studeerde fi scale economie aan de Tilburg University. In 2006behaalde hij de postdoctorale studie Europese Fiscale Studies (EFS) aan de ErasmusUniversiteit Rotterdam. Hij was ruim tien jaar werkzaam bij PwC en hij is thans HoofdBureau Vaktechniek bij RSM Niehe Lancée Kooij. Tevens is hij als docent verbondenaan de leerstoelgroep belastingrecht van de Universiteit van Amsterdam en werkzaambij het Amsterdam Center for Tax Law (ACTL). Daarnaast vervult hij diverse andere functieszoals docent bij de postdoctorale beroepsopleiding van de Nederlandse Orde vanBelastingadviseurs, redacteur van Fiscale Berichten voor het Notariaat en annotator voordiverse fi scale tijdschriften. Voorts is hij bewerker van de Nederlandse Documentatievoor Fiscaal Recht (NDFR), onderdelen Belastingen van rechtsverkeer en Vennootschapsbelasting.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.