Fiscale Praktijkreeks Lijfrenten in de wet IB 2001

Auteur G.M.C.M. Staats
Fiscale Praktijkreeks Lijfrenten in de wet IB 2001

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012393973
  • ISBN 10 9012393973
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Lijfrenteverzekeringen zijn al enkele decennia populair. De periode voor de invoering van deBrede Herwaardering in 1992 kenmerkte zich op dit terrein door \'koopsomperiodes\' in demaanden november en vooral december. Jaarlijks werden aanzienlijke hoeveelhedenlijfrenteverzekeringen (veelal tegen koopsom) gesloten.Vanaf 1992 is de piekperiode aan het eind van het jaar verdwenen. Maar hoewel de hoogte vande ongetoetste lijfrentepremieaftrek omlaag ging, leidde dit niet tot een verlaging van deproductie op het gebied van lijfrenteverzekeringen. Integendeel zelfs.De invoering en verdere ontwikkeling van de Wet Inkomstenbelasting 2001 greep welfundamenteel in op dit terrein. De ongetoetste lijfrentepremieaftrek is inmiddels volledigverdwenen. Premieaftrek is alleen nog mogelijk ... bij een aantoonbaar pensioentekort.De ontwikkelingen staan echter niet stil. Denk maar aan het in 2008 ingevoerde banksparen,maar ook aan de verhoging van de pensioenleeftijd en, vanaf 2015, de aftopping van hetinkomen waarover opbouw van een toekomstvoorziening kan plaatsvinden.Dit boek is vooral bedoeld als praktisch naslagwerk (en dus geen wetenschappelijk werk) bij hetwerken met lijfrenten. Daarom treft u ook bijna tachtig voorbeelden aan. Met name bijexpirerende lijfrenten is dit bijzonder nuttig. Een praktisch naslagwerk, een handzaam boekvoor de adviseur.Over eerste druk:\'Een boek dat op iedere lokale bank aanwezig dient te zijn als naslagwerk.\'Over de auteurMr.dr. Gerard M.C.M. Staats is fiscaal jurist en werkt bij het Bureau Vaktechniek van BDOBelastingadviseurs. Hij heeft hier het aandachtsgebied oudedagsvoorzieningen. Daarnaast ishij sinds 2001 verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij is auteur vandiverse boeken en redacteur van NDFR-IB. Daarnaast is hij als vast medewerker verbonden aanenkele fiscale periodieken en treedt hij regelmatig op bij cursussen en lezingen. In 2014promoveerde hij op het proefschrift Personal Pensions in the EU: Guidelines for an integratedmodel.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.