Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht

Auteur R. Betten , R.P.C. Adema en G.F. Boulogne Redacteur I.J.J. Burgers
Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012395922
  • ISBN 10 9012395925
  • Druk 8
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht geeft inzicht in: - internationale en Europeesrechtelijke regels ter voorkoming van dubbele belasting, zowel op het gebied van inkomen en vermogen als van successie- en schenking; - internationale en Europeesrechtelijke regels ter voorkoming van ongewenst gebruik; - Europeesrechtelijke harmonisatiemaatregelen; - internationale en Europeesrechtelijke maatregelen ter bescherming van de rechten van belastingplichtigen in de vorm van non-discriminatiebepalingen en onderling overleg- en arbitragemaatregelen; - internationale en Europeesrechtelijke wederzijdse bijstandverleningsbepalingen; - internationale en Europeesrechtelijke maatregelen ter voorkoming van schadelijke belastingconcurrentie; - de invloed van het internationaal publiekrecht ... op de uitleg van belastingverdragen. De uitgave is bedoeld als studieboek voor fiscale opleidingen aan universiteiten en hoger beroepsonderwijs. De uitgave kan tevens goede diensten bewijzen in de fiscale praktijk. Mw. Prof.dr. I.J.J. Burgers is hoogleraar Internationaal en Europees Belastingrecht (Faculteit Rechtsgeleerdheid) en hoogleraar Economics of Taxation (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mr. dr. R.P.C. Adema is als universitair docent Belastingrecht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is hij als fiscalist werkzaam bij Deloitte en maakt hij deel uit van Deloitte's FSI Tax Group in Amsterdam. Dr. R. Betten is zelfstandig belastingadviseur (Betten Internationaal Fiscaal Advies, Sint-Michielsgestel) en redacteur van het International Transfer Pricing Journal. Mr. G.F. Boulogne is werkzaam bij PwC en tevens is hij verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Mr. P.M. de Haan is oud-medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad, oud-partner International Tax Services van PwC en thans werkzaam als publicist en adviseur van profit en non-profit instellingen. Mr. L.F. Kosters is Senior Principal Research Associate bij het International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) in Amsterdam. Mr. H.M. Pit is beleidsadviseur bij de afdeling Internationale Zaken van het Directoraat-Generaal Fiscale Zaken bij het Ministerie van Financiën en promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen inzake het functioneren en de governance van het EU Arbitrageverdrag. Mr. dr. M.J. de Vries is universitair docent Belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit boek is opgenomen in NDFR

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.