Functioneren en disfunctioneren

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789012397568
  • ISBN 10 9012397561
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Sinds de invoering van de Kwaliteitswet zorginstellingen (1996) en de Wet BIG(1995) is veel veranderd in het denken over kwaliteit, de verantwoordelijkheiddaarvoor en de eisen die aan het functioneren van de betrokkenen kunnen wordengesteld. Dit komt deels tot uitdrukking via de nieuwe Wkkgz, ter vervangingvan de Kwaliteitswet en enkele bepalingen van de Wet BIG. De Wkkgz legtde (eind)verantwoordelijkheid voor het leveren van goede zorg primair bij dezorgaanbieder. wat minder duidelijk naar voren komt is dat ook de raad vantoezicht als interne toezichthouder in grote mate (mede)verantwoordelijkheiddraagt voor de kwaliteit van zorg. Of te wel, naast de individuele zorgprofessionalen de samenwerkingsverbanden van zorgprofessionals, dragen bestuurdersen interne toezichthouders verantwoordelijkheid ... voor de kwaliteit van degeleverde zorg. Dit roept de vraag op welke eisen kunnen worden gesteld aanhet functioneren van de betrokken partijen opdat zij ieder voor zich en gezamenlijkhet leveren van goede zorg kunnen waarborgen. Voor het bestuur vande Vereniging voor Gezondheidsrecht was dit aanleiding het thema functionerenen disfunctioneren te agenderen voor de jaarvergadering van 2016.In deel 1 gaan Lombarts en De Die in op het functioneren van zorgprofessionalsen op mogelijkheden om disfunctioneren te helpen voorkomen.Aansluitend analyseert Van Eyck van Heslinga verschillende aspecten diesamenhangen met het functioneren en disfunctioneren van bestuurders in dezorg. Tot slot laat Hammerstein in deel 3 van dit preadvies zijn licht schijnenover het functioneren en disfunctioneren van raden van toezicht, uitgaandevan de normen van good governance en checks and balances.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.