De Europese coöperatieve vennootschap (SCE)

Redacteur W.J.M. van Veen
De Europese coöperatieve vennootschap (SCE)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013041828
  • ISBN 10 9013041825
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Societas Cooperativa Europaea (SCE) of Europese coöperatieve vennootschap is een nieuwe rechtsvorm die op 18 augustus 2006 haar intrede heeft gedaan in het Nederlandse recht. De SCE heeft een Europeesrechtelijk fundament: de Verordening houdende het statuut van een Europese coöperatieve vennootschap. De SCE kan dan ook worden gevormd in alle lidstaten van de EU en in de landen die behoren tot de Europese Economische Ruimte. De SCE kan onder meer worden benut voor het realiseren van grensoverschrijdende fusies. Van de overige kenmerken van de SCE kan onder meer worden genoemd dat zij haar statutaire zetel kan verplaatsen naar een andere lidstaat, dat zij aandelen kan uitgeven aan niet-gebruikende leden en dat de SCE een veel langere opzeggingstermijn kan hanteren ... dan een Nederlandse coöperatie. Vanwege haar Europese status kan de SCE bovendien aantrekkelijk zijn als rechtsvorm voor pan-Europese (top)coöperaties De Verordening geeft geen uitputtende regeling. Zij wordt aangevuld door een Richtlijn met betrekking tot de rol van de werknemers. Deze Richtlijn is geïmplementeerd in de Wet rol werknemers bij Europese rechtspersonen. Hierin is uitgewerkt onder welke omstandigheden en op welke wijze de werknemers bij de vorming van een SCE zijn betrokken en op welke wijze zij kunnen participeren in de SCE na haar vorming. Daarnaast verwijst de Verordening voor nadere invulling of aanvulling van het op de SCE toepasselijke recht in tal van bepalingen naar het nationale coöperatierecht dan wel het nationale NV-recht. Het SCE-recht moet derhalve worden gedestilleerd uit de verordening, de wetgeving tot uitvoering van de verordening, de wetgeving tot implementatie van de richtlijn en het nationale coöperatie- en NV-recht. Deze complexe structuur komt haar toegankelijkheid niet ten goede. Met dit boek wordt beoogd de praktijk van dienst te zijn door helder toegang te verschaffen tot het Nederlandse SCE-recht

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.