Asser 3-I* Europees recht en Nederlands vermogensrecht

Auteur C. Asser en C. Assers
Asser 3-I* Europees recht en Nederlands vermogensrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013089059
  • ISBN 10 9013089054
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de vernieuwde Asser-serie wordt meer aandacht besteed aan het Europese recht, hetgeen noodzakelijk is omdat het nationale privaatrecht daardoor in toenemende mate wordt beïnvloed.Deel Het thans verschijnende deel 3-I* van de hand van prof.mr. A.S. Hartkamp biedt een beoogt een beknopte inleiding te bieden in het Europese recht, voor zover de kennis daarvan voor de beoefening van het privaatrecht van wezenlijk belang is. Achtereenvolgens wordt ingegaan op de verschillende rechtsbronnen: het WEUEG-Verdrag, de algemene beginselen van Uniegemeenschapsrecht, richtlijnen, verordeningen, en het EVRM. Telkens wordt aangegeven waarin het belang van deze regelingen voor het in Nederland geldende vermogensrecht schuilt. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan toetsing van ... nationale privaatrechtelijke wetgeving aan direct werkend Europees recht, aan directe inwerking van Europees recht op rechtsverhoudingen tussen particulieren, aan indirecte inwerking van Europees recht op zodanige rechtsverhoudingen via de open normen van het nationale recht, en aan vragen van uitleg die door de interactie tussen Europees recht en nationaal recht worden opgeroepen.Het boek wordt besloten met twee Annexen. In Annex I wordt een korte beschrijving gegeven van de inhoud van de voor het algemene vermogensrecht belangrijke Europese richtlijnen. Annex II is gewijd aan op Europese schaal tot stand gebrachte regels die weliswaar geen geldend recht zijn, maar die reeds als inspiratiebron kunnen dienen voor wetgevers en rechters op Europees en nationaal niveau en die waarschijnlijk zullen bijdragen aan de uitbouw van de zich duidelijk aftekenende Europese privaatrechtelijke rechtsorde.De tekst van deze tweede druk is sterk uitgebreid ten opzichte van de eerste druk (2008). In verband daarmee zijn de tekstblokken opnieuw genummerd. Een vernummeringstabel is in het boek opgenomen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.