Studiereeks burgerlijk recht Rechtspersoon, vennootschap en onderneming

Auteur J.B. Huizink
Studiereeks burgerlijk recht Rechtspersoon, vennootschap en onderneming

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013091069
  • ISBN 10 9013091067
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit deel van de Studiereeks Burgerlijk Recht staan de Nederlandse privaatrechtelijke samenwerkingsvormen en organisaties centraal. De privaatrechtelijke rechtspersonen uit boek 2 BW en de personenvennootschappen uit titel 13 van boek 7 BW worden tegen de achtergrond van het ondernemingsrecht in brede zin besproken. Het boek bestaat uit twee delen. In het algemene deel komt de plaats van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht in het burgerlijk recht aan de orde en worden enkele bijzondere regelingen zoals de handelsregisterwet en de wet op de ondernemingsraden besproken. In het bijzondere deel zullen belangrijke onderwerpen van organisatierecht en crediteurenbescherming aan de hand van de verschillende samenwerkingsvormen worden behandeld. Het betreft de centrale onderdelen van het rechtspersonen- ... en vennootschapsrecht, zoals oprichting, vermogensvorming, deelneming, besluitvorming, vertegenwoordiging, omzetting, fusie en ontbinding. De bedoeling is dat op die manier de overeenkomsten en verschillen van de verschillende rechtsfiguren goed naar voren komen. Vaak zal de eerste focus in het bijzondere deel gericht zijn op de kapitaalvennootschappen, de naamloze en de besloten vennootschap. Bij tal van onderwerpen wordt vooruit gelopen op het nieuwe BV-recht. Waar dat nodig is wordt aandacht geschonken aan de steeds groter wordende verschillen tussen het klassieke vennootschapsrecht enerzijds en onderdelen van het beurs- en effectenrecht anderzijds. De gekozen opzet maakt het mogelijk de verschillende rechtsvormen op allerlei onderdelen met elkaar te vergelijken, waardoor bij de studenten inzicht ontstaat in de grotere verbanden binnen het rechtsgebied van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht. Sinds het verschijnen van de tweede druk is er het nodige gebeurd, zowel op wetgevingsgebied als in de jurisprudentie. De wetenschap heeft evenmin stilgezeten. Weliswaar zijn belangrijke wetgevingsprojecten zoals het wetsvoorstel personenvennootschappen (ingetrokken na verschijning van dit boek) en het wetsvoorstel vereenvoudiging en flexibilisering van het BV-recht nog niet afgerond, andere zijn inmiddels tot wet verheven. Zoals het wetsvoorstel bestuur en toezicht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.