Wet waardering onroerende zaken

Auteur Hans van Leijenhorst
Wet waardering onroerende zaken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013114041
  • ISBN 10 9013114040
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het boek waarvan u nu de omslag leest, is eerst en vooral een studieboek. U moet zich met dit boek de Wet WOZ en de daarmee samenhangende gemeentelijke belastingen (de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage) eigen kunnen maken. Bent u daarin al thuis, dan moet het boek u handzame en compacte informatie bieden die u in de uitoefening van uw beroep kunt gebruiken. Een studieboek kan niet zonder praktijkvoorbeelden. Daarvoor gebruikt de auteur uitspraken van rechterlijke colleges. De citaten daaruit zijn vaak in kaders geplaatst. Een aantal kaders bevat geen jurisprudentie, maar andere informatie, zoals samenvattingen, voorbeelden en citaten uit 'witte stukken'. U kunt ervoor kiezen de ingekaderde teksten over te slaan. Dan geeft dit boek u een globaaloverzicht van de WOZ, de OZB en de RRB. ... Als u ook de ingekaderde teksten leest, daalt u dieper af in de Wet WOZ c.a. De keuze is aan u.Aan de orde komen, na een schets van het ontstaan en de ontwikkeling van de OZB en de Wet WOZ, het WOZ-object (de onroerende zaak), de WOZ-subjecten (de eigenaar en de gebruiker), de waardebegrippen en de waarderingsmethoden. Daarna zijn de met de WOZ samenhangende gemeentelijke heffingen aan de beurt:de OZB, de RRB en de BIZ-bijdrage. De auteur besluit met een op de WOZ-praktijk afgestemde selectievan het fiscale bestuurs- en bestuursprocesrecht. Het gaat in de eerste plaats om de bijzondere regels inzake de vaststelling van de WOZ-beschikkingen en de bezwaarfase. Wat betreft het beroep in WOZ-zaken zoomt de auteur in op de 'WOZ-drietrapsraket', de proceskostenvergoeding en de immateriële schadevergoeding inWOZ-zaken. Het boek bevat vier bijlagen: een samenvatting van de taxatiewijzer huurwaardekapitalisatie en voorbeelden van een OZB-verordening, een RRB-verordening en een BIZ- bijdrageverordening.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.