Wegwijzer Activiteitenbesluit Milieubeheer 2014

Auteur J.H.G. van den Broek
Wegwijzer Activiteitenbesluit Milieubeheer 2014

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013114690
  • ISBN 10 9013114695
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het Activiteitenbesluit milieubeheer bevat algemene regels die bescherming beogen tegen milieueffecten van bedrijfsactiviteiten in 400.000 inrichtingen (bedrijven). Als gevolg daarvan hebben circa 373.500 inrichtingen van het type A en B geen omgevingsvergunning nodig voor het oprichten, het veranderen of veranderen van de werking of het in werking hebben van een inrichting. Voor 26.500 inrichtingen van het type C gelden algemene regels naast de omgevingsvergunning. Voor bepaalde activiteiten is een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) nodig. In het Activiteitenbesluit staan ook algemene regels voor lozingen op of in de bodem ingevolge de Wet bodembescherming of lozingen op een oppervlaktewaterlichaam ingevolge de Waterwet, zodat geen watervergunning is vereist. Sinds 1 januari 2013 ... bevat het Activiteitenbesluit ook algemene regels voor activiteiten buiten inrichtingen en is de reikwijdte aanzienlijk uitgebreid met algemene regels voor agrarische activiteiten, bodemenergiesystemen, activiteiten in middelgrote stookinstallaties en activiteiten in IPPC-installaties, grote stookinstallaties, afval(mee)verbrandingsinstallaties, titaandioxide-installaties en oplosmiddeleninstallaties. Ook is met een gewijzigde wetssystematiek getracht de kenbaarheid te vergroten. Het Activiteitenbesluit is uitgewerkt in de Activiteitenregeling milieubeheer. Voor welke inrichtingen en activiteiten gelden algemene regels? Is het mogelijk daarvan af te wijken? Hoe zijn toezicht en handhaving geregeld? Deze wegwijzer geeft een antwoord op deze vragen en licht de hoofdlijnen toe van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.