Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier, 2014

Auteur M.G.M Hoekendijk
Zakboek Strafvordering voor de Hulpofficier, 2014

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013118513
  • ISBN 10 9013118518
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit zakboek is al ruim 25 jaar het standaardwerk voor hulpofficieren van justitie en vele andere opsporingsambtenaren. Sinds jaren ook veelvuldig in gebruik bij advocaten, officieren van justitie en rechters. Het bevat een praktijkgerichte bespreking van o.m. de belangrijkste bevoegdheden uit het Wetboek van Strafvordering maar ook uit een aantal bijzondere wetten. De dwangmiddelen zijn in tabellen samengevat. Tevens zijn stappenschema's inbeslagneming en doorzoeking ter inbeslagneming opgenomen. Voor nog meer diepgang wordt in ruim 1900 voetnoten verwezen naar jurisprudentie, Kamerstukken en literatuur. Door de verwerking van jurisprudentie worden honderden dagelijks voorkomende praktijkvragen besproken en beantwoord. Waar nodig worden tips voor het onderzoek en het proces-verbaal gegeven. ... In deze 2014-editie zijn ondermeer de volgende wijzigingen verwerkt: *Wetswijzigingen- Politiewet 2012, Herziening processtukken, Versterking positie RC; - Recht op vertolking en vertaling in strafprocedures; - Wet op de Lijkbezorging: schouw en verklaring overlijden minderjarige; - Europees bewijsverkrijgingsbevel; - Uitbreiding gronden voorlopige hechtenis; - Gemeentewet, de Wet wapens en munitie en de Politiewet 2012 (verruiming fouilleerbevoegdheden) en - Introductie mogelijkheid conservatoir beslag op vermogen van verdachte ten behoeve slachtoffer. *Jurisprudentie- Niet (meer) gecertificeerd hulpOvJ - Onrechtmatig verkregen bewijs / vormverzuimen - Cie-info en dwangmiddelen - Consultatierecht - Herkenning door opsporingsambtenaar - Buitensporig geweld door opsporingsambtenaar - Onderzoek in kruipruimte woning - Observatie veelplegers - Stealth / stille sms - Vorderen gegevens - Cautie Wet administratiefrechtelijk handhaving verkeersvoorschriften *Herschreven paragrafen- Anonieme info - Processtukken / recht op inzage processtukken - Vormverzuimen / onrechtmatig verkregen bewijs - Persvoorlichting en opsporingsberichtgeving - Rechtspositie ingeslotenen en in verzekering gestelde verdachte - Onderzoek kleding en lichaam (opsporingsfouillering) - Administratieve- of insluitingsfouillering - Onderzoekshandelingen door RC - Inleiding bijzondere wetten - Algemene wet bestuursrecht - Samenloop toezicht en opsporing - Misbruik of voortgezette toepassing - Vreemdelingenrecht - Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.