Europees socialezekerheidsrecht

Auteur F.J.L. Pennings
Europees socialezekerheidsrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013127393
  • ISBN 10 9013127398
  • Druk 7
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In 2010 is Verordening 883/2004 voor de coördinatie van sociale zekerheid in werking getreden. Deze verordening heeft belangrijke vernieuwingen gebracht, zoals de uitbreiding van de personenkring en vereenvoudiging en wijziging van de aanwijsregels. Sinds 2010 is de verordening een aantal keren gewijzigd en is er ook jurisprudentie gevormd over de nieuwe verordening. Daarom is een herziene druk weer nodig. Europees socialezekerheidsrecht maakt de systematiek van de verordening duidelijk, zowel voor degenen die nog onbekend zijn met het rechtsterrein als voor gevorderden. Met behulp van voorbeelden worden de effecten van de regels verduidelijkt. De auteur behandelt tevens de jurisprudentie over de voorgaande verordeningen voorzover deze nog relevant is voor de nieuwe verordening. Ook wordt ...de verhouding van de verordening behandeld ten opzichte van verdragsbepalingen van het Lissabonverdrag, als die betreffende het vrij verkeer van werknemers, de rechtsgrond voor de coördinatieverordening en het Europees burgerschap. Actuele discussies en problemen krijgen ruime aandacht. Met deze behandeling krijgt de lezer een geheel geactualiseerd inzicht in deze bepalingen, die een steeds grotere invloed krijgen op nationale socialezekerheidsstelsels. Door deze opzet is het boek zowel voor het onderwijs geschikt, als om degenen die werkzaam zijn in de praktijk een inleiding te bieden in dit rechtsgebied. In het tweede deel van dit boek worden de maatregelen van de Europese sociale politiek besproken die relevant zijn voor alle onderdanen van de EU. Daarbij gaat het onder meer om EU-regelingen die direct ingrijpen in nationale socialezekerheidsstelsels. Een voorbeeld daarvan is het beginsel van gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ook komen de bepalingen van sociale politiek van de Raad van Europa en de Internationale Arbeidsorganisatie aan de orde, aangezien deze eveneens invloed hebben, vaak in samenhang met de EU-regels, op de nationale stelsels.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.