Uitspraak voor anderstaligen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789034194428
  • ISBN 10 9034194426
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met Goed gezegd kunnen anderstaligen hun uitspraak van het Nederlands zoals dat in België wordt gesproken verbeteren.Het boek bevat zes hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een inleiding over het onderwerp dat aan de orde is en beschrijft dan de werkvormen voor gebruik in de les.De zes hoofdstukken zijn Klanken, Woordaccent, Intonatie en zinsaccent, Verbonden spraak, Uitspraak en spelling, Het beoordelen van spraak.Het grootste deel van het boek bestaat uit gedetailleerd uitgewerkte oefeningen voor zowel laagopgeleide als hoogopgeleide beginners en gevorderden.De oefeningen zijn onmiddellijk bruikbaar dankzij de kant-en-klare werkbladen en het bijbehorende geluidsmateriaal.Behalve de oefeningen biedt het boek de docent en de cursist inzicht in het belang van uitspraaktraining, ... helpt het bij de analyse van uitspraakproblemen en geeft het achtergrondinformatie over de standaarduitspraak van het Nederlands in Vlaanderen.Extra informatieGoed gezegd is bruikbaar als docentenboek en als zelfstudiemateriaal.Via de geluidsbestanden kan de cursist oefenen met de stem van o.a. VRT-nieuwsanker Martine Tanghe als voorbeeld.Zodra u het boek in uw bezit hebt, krijgt u toegang tot de werkbladen en geluidsbestanden op www.standaarduitgeverijprofessional.be/downloads.Deze methode werd oorspronkelijk ontwikkeld door de Afdeling Nederlands Tweede Taal van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Peter Schoenaerts bewerkte het geheel voor anderstaligen die Nederlands leren in België.Over de auteursPeter Schoenaerts studeerde Taal- en Letterkunde (Nederlands en Engels), en volgde een dramaopleiding aan de American Academy of Dramatic Arts in New York. Hij gaf jarenlang les aan het Instituut voor Levende Talen in Leuven en werkte mee aan verscheidene Nederlandse taalmethodes en publicaties. Van 2005 tot en met 2008 was Peter lesgever aan een van de grootste buitenlandse Nederlandse Taal- en Cultuurscholen: \'t Klokhuis (in New Jersey en New York). Momenteel ondersteunt Peter wereldwijd de studie van het Nederlands als medewerker van het Taaluniecentrum NVT in Brussel.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.