Politiekunde Het real-time informeren van noodhulpeenheden Politiekunde 77

Auteur A. Scholtens , R. Waterreus en M. den Hengst
Politiekunde Het real-time informeren van noodhulpeenheden Politiekunde 77

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035248823
  • ISBN 10 9035248821
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De nationale politie heeft in 2011 als een van haar speerpunten gekozen voorhet \'real-time\' verstrekken van \'veiligheidsinformatie\' aan politiefunctionarissenop straat. De centrale aanname is dat het \'real-time\' verstrekken van veiligheidsinformatietot een beter politieoptreden leidt. Sinds 2012 beschikkenalle geografische eenheden daarom over een nieuw organisatieonderdeel,het Real-Time Intelligence Center (RTIC), dat snel informatie opzoekt en terbeschikking stelt.Deze centrale aanname is nog nooit onderzocht. Crisislab en het lectoraatIntelligence van de Politieacademie hebben samen een eerste onderzoek uitgevoerdnaar de effectiviteit van het real-time informeren van de noodhulpeenheden.Gekeken is hoe het RTIC ten behoeve van het real-time informerenvan ... de noodhulp informatie opzocht en toevoegde aan meldingen, of dezeRTIC-informatie de noodhulpeenheden voor het in actie komen bereikte enof de informatie vervolgens door hen werd waargenomen.Het onderzoek laat zien dat het real-time informeren op dit moment niet effectiefis georganiseerd. Slechts een klein deel van de RTIC-informatie bereiktede noodhulpeenheden. Een reden daarvoor was de snelheid waarmee hetRTIC die informatie vond, afgezet tegen de doorgaans korte aanrijdtijd vande noodhulp. De informatie bereikte de politiemensen die op weg waren naareen spoedeisende melding daarmee niet meer op tijd. Een andere reden wasdat meldkamercentralisten die essentieel zijn om de informatie daadwerkelijkbij de noodhulpeenheden te krijgen, de informatie lang niet altijd doorgaven.Of het erg is dat de RTIC-informatie de noodhulp maar beperkt bereikte, is opgrond van dit onderzoek niet vast te stellen. We hebben niet kunnen bepalenof de RTIC-informatie ook daadwerkelijk veiligheidsinformatie was en of dezeinformatie ook tot een beter politieoptreden leidde.De reeks Politiekunde is een uitgave van het OnderzoeksprogrammaPolitie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in hetalgemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzendie direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Meer informatie vindt uop www.politieenwetenschap.nl.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.