Publicaties van de staatsrechtkring De aangesproken staat

Redacteur L.F.M. Besselink en R. Nehmelman
Publicaties van de staatsrechtkring De aangesproken staat

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058505439
  • ISBN 10 905850543X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op vrijdag 11 december 2009 organiseerde de afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Utrecht de 36e Staatsrechtconferentie. De conferentie had als thema de aangesproken Staat. Diverse aspecten van dit thema zoals verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en immuniteit van de overheid, kwamen aan de orde in een breed scala van juridische sub-disciplines. Doel van de conferentie was om de ontwikkelingen in de verschillende juridische disciplines in kaart te brengen met het oog op de constitutionele implicaties en veronderstellingen omtrent de positie van de staat en overheid. De preadviezen, die tijdens deze conferentie centraal stonden bij de bespreking in de diverse workshops, zijn in deze bundel integraal opgenomen. De auteurs hebben hun preadvies kunnen aanpassen aan de hand van ... de nuttige discussies die op de dag van de conferentie hebben plaatsgevonden. Zodoende is getracht daadwerkelijk een wederzijdse beïnvloeding te laten plaatsvinden tussen de diverse rechtsgebieden. Het eerste preadvies met als titel:(Staats)aansprakelijkheid bij de schending van EVRM-rechten in het grijze gebied, is van de hand van Esther Engelhard, Universiteit Utrecht. Zij kiest in haar preadvies met privaatrechtelijke invalshoek voor een bespreking van het onderwerp EVRM-rechten als basis voor de aansprakelijkheid van de staat en van private ondernemers van publieke belangen. Het preadvies wordt gevolgd door een co-referaat van de hand van Jessy Emaus, Universiteit Utrecht. Het strafrechtelijke preadvies is van de hand van Ton Duijkersloot, Universiteit Utrecht en Arthur Hartmann, Erasmus Universiteit Rotterdam. Hun preadvies is getiteld: De aansprakelijkheid van de overheid: een overspannen constructie bij bestraffing? Strafrechtelijke en bestuursrechtelijk aansprakelijkheid van de overheid in perspectief. Het derde preadvies is geschreven door Ben Schueler, Universiteit Utrecht met als titel: Aan de rechterlijke macht is opgedragen het verknippen van geschillen over publiekrecht en over schuldvorderingen. In dit preadvies dat een bestuursrechtelijk aspect onder de loupe neemt, is gekozen voor de invalshoek van de beslechting van geschillen over schadevergoeding. Het vierde en laatste preadvies, De aangesproken lidstaat; De internationale aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid van de staat als lid van een internationale organisatie is geschreven door Ige Dekker, Universiteit Utrecht en Ramses Wessel, Universiteit Twente. In dit preadvies staan de ontwikkelingen centraal inzake de Staatsaansprakelijkheid die zich in de internationale betrekkingen (kunnen) voordoen. De preadviezen geven interessante inzichten in het brede leerstuk van de aangesproken Staat en zullen bijdragen tot de verdere ontwikkeling van dit omvangrijke en complexe leerstuk.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.