Gehoor geven

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058506573
  • ISBN 10 9058506576
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de periode 1 maart 2010 tot 1 maart 2011 is door het Centrum voor Migratierecht en het Instituut voor Rechtssociologie van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek gedaan naar de effecten van werkinstructie 2008/6. Werkinstructie 2008/6 is een richtlijn voor hoor- en beslisambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor de wijze waarop zij binnen de asielprocedure moeten omgaan met asielzoekers met psychische problemen. De werkinstructie geeft daarnaast handvatten voor advocaten die asielzoekers met psychische problemen bijstaan. Het grote belang van de werkinstructie is dat daarmee de noodzaak van aandacht voor psychische problemen in de asielprocedure is erkend en dat deze problemen van invloed kunnen zijn op die procedure. Het uitgangspunt van de werkinstructie is dat ... asielzoekers worden gehoord. Maar voor getraumatiseerde asielzoekers kan het moeilijk zijn om consistent en coherent te vertellen over de redenen van hun vlucht. Als deze asielzoekers niet worden gehoord, betekent dat een voor alle partijen onwenselijke vertraging van de procedure. Daarom hebben de IND, het Meldpunt Asielzoekers met Psychische Problemen (MAPP), VluchtelingenWerk Nederland (VWN), de Raad voor Rechtsbijstand, Pharos en het Centraal orgaan opvang asielzoekers met elkaar overlegd over mogelijkheden om deze asielzoekers toch te horen op een wijze die recht doet aan hun psychische problemen. Dit heeft geleid tot werkinstructie 2008/6. De werkinstructie beschrijft verschillende opties en speciale voorzieningen die mogelijk zijn als is gesignaleerd dat een asielzoeker psychische problemen heeft. Of de werkinstructie inderdaad heeft geleid tot voldoende handvatten voor IND-medewerkers en advocaten om asielzoekers met psychische problemen te horen, dan wel daarin bij te staan, is de vraag die in dit onderzoek centraal stond. Dit boek bevat een verslag van het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een rechtssociologisch en een juridisch deel.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.