Onderzoek en beleid-reeks WODC Het aansprakelijk stellen van bestuurders

Auteur H.G. van de Bunt , R.J.J. Eshuis , Judith van Erp en N.L. Holvast
Onderzoek en beleid-reeks WODC Het aansprakelijk stellen van bestuurders

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059318311
  • ISBN 10 9059318315
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit rapport gaat in op het aansprakelijk stellen van bestuurders wegens wanbeleid. Met regelmaat berichten de nieuwsmedia over organisaties - zowel bedrijven als semipublieke instellingen - die miljoenenschades lijden als gevolg van onverstandige beslissingen of frauduleus gedrag. De wet biedt voor dergelijke gevallen de mogelijkheid bestuurders of toezichthouders aansprakelijk te stellen. Het onderzoek richt zich primair op de zogenoemde 'interne aansprakelijkstelling', waarbij het de organisatie zelf is die de (ex-)bestuurder aansprakelijk stelt.Aan de hand van elf concrete gevallen van (vermeend) wanbeleid wordt in deze studie in kaart gebracht op basis van welke overwegingen al dan niet van de wettelijke mogelijkheden om een bestuurder aansprakelijk te stellen gebruik wordt gemaakt. ... Uit het onderzoek blijkt dat wanneer een officiële aansprakelijkheidsprocedure tegen een bestuurder wordt gestart, het compenseren van de financiële schade in de regel niet het doorslaggevende motief is. Meer van belang is het signaal dat zo'n organisatie aan haar omgeving geeft: afstand nemen van het verleden en een nieuwe start maken. Soms zijn er redenen om een bestuurder niet (in een formele procedure) aansprakelijk te stellen. Dat betekent niet noodzakelijk dat zo'n bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf komt. Ook voor niet (intern) aansprakelijk gestelde bestuurders zijn er in de regel forse consequenties in de persoonlijke levenssfeer en voor verdere carrièremogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.