Justitie in statistiek (WODC) Criminaliteit en rechtshandhaving 2011

Redacteur M.M. van Rosmalen , S.N. Kalidien en N.E. de Heer-de Lange
Justitie in statistiek (WODC) Criminaliteit en rechtshandhaving 2011

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059319110
  • ISBN 10 9059319117
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Jaarlijks worden in Nederland miljoenen delicten gepleegd. Veel burgers, bedrijven en instellingen zijn slachtoffer van criminaliteit. Dit rapport beschrijft in kwantitatieve termen waaruit deze criminaliteit bestaat, wie ervan het slachtoffer is, door wie de criminaliteit wordt gepleegd, wat ervan wordt opgespoord en wat de justitiële reactie hierop is. Een kwart van de bevolking van 15 jaar en ouder en bijna een derde van de bedrijven werd in 2011 slachtoffer van één of meer delicten, net als in de afgelopen paar jaar. Eveneens ruim een kwart van de Nederlanders van 15 jaar en ouder voelde zich in 2011 wel eens of vaak onveilig.In 2011 registreerde de politie ruim 1 miljoen misdrijven, 11% minder dan in 2005. Criminaliteit is weliswaar nog altijd vooral ... een mannenzaak, maar het aandeel vrouwelijke verdachten neemt geleidelijk toe. Het aantal bestraffingen door het Openbaar Ministerie en de rechter daalden verder in 2011.Het Centraal Justitieel Incassobureau handelde in 2011 bijna 10 miljoen verkeersovertredingen af. Daarnaast deelden politie en buitengewone opsporingsambtenaren zo\'n 91.000 transacties en 227.000 strafbeschikkingen uit, die strafrechtelijk werden afgehandeld.De uitgaven van overheid, bedrijven en particulieren ter voorkoming en bestraffing van criminaliteit en onveiligheidsgevoelens bedragen in 2010 12,7 miljard euro, ofwel 767 euro per hoofd van de bevolking. Daarnaast leden overheid, bedrijven en particulieren minimaal 17,7 miljard euro schade door tegen hen gepleegde criminaliteit.Ook in de rest van Europa daalde de geregistreerde criminaliteit. Doordat in Nederland veel delicten buiten de rechter om worden afgedaan, zijn er relatief weinig rechtszaken. De kans op een gevangenisstraf bij een veroordeling door een rechter is relatief groot vergeleken met andere landen, in het bijzonder bij minderjarigen. De publicatie \'Criminaliteit en rechtshandhaving 2011\' is de tiende in een reeks. Eerdere edities verschenen in 1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011. C&R is in pdf-formaat ook beschikbaar op www.cbs.nl, www.wodc.nl en www.rechtspraak.nl/Organisatie/ Raad-Voor-De Rechtspraak. Via deze websites zijn ook de tabellen uit bijlage 4 in Excel-formaat beschikbaar, aangevuld met gegevens over jaren vóór 2005.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.