Essayreeks Uitkeringsfraude in perspectief

Auteur Menno Fenger en William Voorberg
Essayreeks Uitkeringsfraude in perspectief

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059319653
  • ISBN 10 9059319656
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Al vele jaren staat de bestrijding van uitkeringsfraude in Nederland hoog op de politieke agenda. Met de nieuwe Fraudewet die op 1 januari 2013 van kracht is geworden, is het instrumentarium voor gemeenten en andere uitkeringsinstanties om fraude op te sporen en te bestraffen uitgebreid. Dit boek gaat in op de praktijk van fraudebestrijding op gemeentelijk niveau in Nederland. Aan de hand van praktijkonderzoek laten de auteurs zien dat effectieve fraudebestrijding niet alleen een kwestie is van intensief opsporen en streng straffen, maar ook van goede dienstverlening, effectieve communicatie en intensieve aandacht voor uitkeringsgerechtigden.Door aandacht te besteden aan de verhalen achter geconstateerde fraudegevallen en de relatie met uitkeringsgerechtigden centraal te stellen, wordt in ... dit boek een perspectief ontwikkeld waarin zowel aandacht is voor de repressieve als voor de preventieve kant van handhaving en fraudebestrijding. Gemeenten en andere uitkeringsinstanties worden opgeroepen streng en repressief op te treden wanneer uitkeringsgerechtigden willens en wetens misbruik maken van de uitkering. Maar tegelijkertijd wijzen de auteurs op de grote groep van uitkeringsgerechtigden waarvoor fraude een haast onvermijdelijk gevolg is van persoonlijke beperkingen, emotionele problemen of gebrekkige dienstverlening en communicatie.Dit boek biedt concrete bouwstenen voor de ontwikkeling van een genuanceerd perspectief op en een gebalanceerde aanpak van uitkeringsfraude in Nederland. Het biedt onmisbare inzichten voor iedereen die professioneel betrokken is bij vraagstukken van handhaving en uitkeringsfraude. Menno Fenger is universitair hoofddocent Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als gastonderzoeker verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.William Voorberg is wetenschappelijk docent Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.