Onderzoek en beleid-reeks WODC Wat werkt in Nederland en wat niet?

Auteur B.S.J. Wartna , D.L. Alberda en S. Verweij
Onderzoek en beleid-reeks WODC Wat werkt in Nederland en wat niet?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059319806
  • ISBN 10 905931980X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wordt na het strafrecht ook de strafrechttoepassing 'evidence-based'? Strafrechtelijke interventies worden in Nederland steeds vaker uitgevoerd in lijn met bevindingen van de what works-benadering, waarin met empirisch onderzoek wordt nagegaan onder welke condities straffen en maatregelen uitzicht bieden op speciale preventie, het voorkómen van recidive.De ideeën over 'wat werkt' zijn afgeleid van inzichten vastgelegd in buitenlandse overzichtsstudies. Maar hoe zit het met het Nederlandse onderzoek? Welke straffen en maatregelen zijn in ons land succesvol gebleken en welke lieten tegenvallende resultaten zien? De auteurs van dit rapport voerden een meta-analyse uit op alle recidivestudies die op ons taalgebied konden worden gevonden. Het levert een interessante analyse e ...n synthese op van meer dan veertig jaar evaluatieonderzoek op het terrein van de strafrechttoepassing. Sinds de vroege jaren zeventig van de vorige eeuw worden in Nederland metingen verricht om de speciaal preventieve werking van strafrechtelijke interventies te helpen bepalen. Tot dusver zijn meer dan 140 van dergelijke evaluaties gepubliceerd. Meta-analyse is een kwantitatieve methode om de uitkomsten van afzonderlijke onderzoeken te overzien en onderling te vergelijken. Deze uitgave overziet de publicaties uit de periode 1968-2010. Het WODC houdt een database bij waarin ook nieuwe evaluatiestudies worden toegevoegd. Een deel van de informatie zal via een webportaal voor een breed publiek toegankelijk worden gemaakt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.