Boekman 76, Particulier initiatief

Boekman 76, Particulier initiatief

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789066501041
  • ISBN 10 9066501049
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Of de miljoenennota nu meer of minder gunstig uitpakt voor de kunstwereld: particulier initiatief heeft de toekomst. Dat is de conclusie in Boekman 76. Deze Boekman is geheel gewijd aan sponsoring, vrijgevige miljonairs, particuliere verzamelaars, belastingvoordeel en de mentaliteitsomslag in de kunstwereld. Centrale vragen in dit nummer zijn: Hoe groot is het maatschappelijk draagvlak voor de kunsten? Is er een nieuwe gouden eeuw van het schenken op komst? Welke kansen voor kunstsponsoring blijven onbenut? Hoe veelzijdig is de expertise van vrijwilligers uit het bedrijfsleven? En, wat zijn de belastingvoordelen voor gulle gevers? In deze Boekman over particulier initiatief brengt Theo Schuyt het geven in Nederland in kaart en belicht Katia Segers mecenaat en sponsoring in Vlaanderen. Sandra ... Jongenelen buigt zich over de plannen van de Commissie Cultuurprofijt en Claudine de With en Arjo Klamer signaleren bureaucratie bij de private cultuurfondsen. Helleke van den Braber promoot het moderne mecenaat en Irene Start ziet onbenutte kansen voor kunstsponsoring. Ingrid Janssen zoomt in op het werk van Kunst & Zaken en Sigrid Hemels noemt de voordelen van belastingsubsidies. Arnold Witte constateert een toenemende invloed van bedrijfscollecties en Joke Hermes ziet kwaliteitsdrama bij de commerciële omroep. Interviews met Jan Maarten Boll van de Vereniging Rembrandt en Hendrik Driessen van museum De Pont en een dubbelinterview met de drijvende krachten achter sponsoradviesbureaus LeenaersVerloop en MusicWorks. In de serie Particulier portret aandacht voor Heemschut, de Music Hall Group, de Westergasfabriek en de ING Group. In de rubriek Forum bekritiseert Rinus van Schendelen de kunstlobby en neemt Thije Adams het Jaar van de Interculturele Dialoog onder de loep.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.