Ars Aequi cahiers Staats- en bestuursrecht De bezwaarschriftprocedure

Auteur K.H. Sanders
Ars Aequi cahiers Staats- en bestuursrecht De bezwaarschriftprocedure

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789069165103
  • ISBN 10 9069165104
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In 1994 is de bezwaarschriftprocedure de algemeen verplichte voorprocedure geworden: wie het met een besluit van een bestuursorgaan niet eens is, moet daartegen eerst bezwaar maken voordat beroep op de rechter mogelijk is. In de tien jaar sinds 1994 is er veel gebeurd. De bezwaarschriftprocedure is meer en meer onder vuur komen te liggen. Bezwaarschriftprocedures duren vaak te lang en voegen te weinig toe, zo luidt de kritiek. Voor een deel snijdt deze kritiek hout, voor een ander deel ook niet. Zeker is wel dat de betekenis van de bezwaarschriftprocedure zal afnemen als de wetsvoorstellen Uniforme openbare voorbereidingsprocedure en Rechtstreeks beroep in werking treden. Maar ook dan blijft de bezwaarschriftprocedure een niet weg te denken element in het stelsel van rechtsbescherming tegen ... de overheid. In dit boekje worden in kort bestek de belangrijkste aspecten van de bezwaarschriftprocedure besproken. Uiteengezet wordt welke plaats de bezwaarschriftprocedure inneemt in het stelsel van rechtsbescherming, hoe een bezwaarschrift moet worden ingediend en aan welke eisen een bezwaarschrift moet voldoen. Verder komt de wijze waarop bezwaarschriften worden behandeld aan de orde, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan de hoorplicht. Uitvoerig wordt ingegaan op aard en omvang van de heroverweging die in het kader van de bezwaarschriftprocedure plaatsvindt. Ten slotte wordt het resultaat van deze heroverweging, het besluit op bezwaar, besproken. Klaas Sanders is werkzaam bij de Directie Wetgeving (sector Wetgevingskwaliteitsbeleid) van het Ministerie van Justitie en in deeltijd universitair docent bij de vakgroep Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1999 op De heroverweging getoetst, een onderzoek naar het functioneren van bezwaarschriftprocedures.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.