Ars Aequi Wetseditie Constitutionele bronnen van Nederlandse rechtsgeschiedenis

Redacteur Connie De Boer en J.W. Sap
Ars Aequi Wetseditie Constitutionele bronnen van Nederlandse rechtsgeschiedenis

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789069165189
  • ISBN 10 906916518X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Deze wetseditie bevat nagenoeg alle fundamentele teksten die van belang zijn voor de constitutionele geschiedenis van Nederland, waaronder een aantal die voor het eerst in hedendaags Nederlands hertaald zijn (o.a. de Blijde Inkomste van 1356 en het Groot Privilege van 1477). De documenten kunnen gezien worden als mijlpalen in de soms moeizame strijd van de burger voor rechten en vrijheden. Oude overeenkomsten, tractaten, staatsregelingen, grondwetten etc. blijken vaak nog verrassend aktueel. Vragen over soevereiniteit, vrijheid, representatief en beperkt bestuur zijn in een nabij en verder liggend verleden eerder gesteld en soms op een voor Nederland kenmerkende manier beantwoord. Momenteel staan vragen met betrekking tot het al dan niet bestaan van een Nederlandse identiteit en de plaats ... van Nederland binnen de Europese Unie, in het middelpunt van de belangstelling. De teksten worden voorafgegaan door een inleiding waarin de vraag aan de orde komt of er terugkerende beginselen in de Nederlandse constitutionele geschiedenis zijn aan te wijzen bij negeren waarvan sprake zou zijn van een breuk. Het boek wordt gecomplementeerd door een als discussiestuk opgenomen concept-Grondwet. De teksten zijn veelal voorzien van lmargekopjesl die een snelle oriëntatie mogelijk maken. Inhoud Inleiding Literatuur Lex Frisionum (793/794) Het Friese Karelsprivilege (1297) Korte toelichting op het Friese Karelsprivilege Blijde Inkomste (1356) Algemeen privilege (1477) Smeekschrift der edelen (1566) Unie van Utrecht (1579) Apologie of Verantwoording (1581) Plakkaat van Verlatinge (1581) Vrede van Munster (1648) Déclaration des droits de tout peuple qui veut la liberté (1788) Verklaring over de rechten van iedereen die vrijheid wil (1788) Vrijheid, gelijkheid, broederschap (1795) Concept-Floh (1797) De Proloog van het Dikke Boek (1797) Staatsregeling voor het Bataafse volk (1798) Staatsregeling (1801) Staatsregeling (1805) Voorbereiding tot de Constitutie voor het Koninkrijk Holland (1806) Constitutie voor het Koninkrijk Holland (1806) Grondwet voor de Vereenigde Nederlanden (1814) Grondwet voor het Koningrijk der Nederlanden (1815) Grondwet voor het Koningrijk der Nederlanden (1848) Grondwet voor het Koningrijk der Nederlanden (1887) Grondwet voor het Koningrijk der Nederlanden (1917) Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden (1922) Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden (1938) Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden (1953) Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden (1954) Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden (1983, 1995) Een Nederlandse Ontwerp-Grondwet (2006)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.