Van Schuldsanering tot schone lei

Auteur H.H. Dethmers
Van Schuldsanering tot schone lei

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789069165356
  • ISBN 10 906916535X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) is in 1998 ingevoerd. Deze wet is als titel III in de Faillissementswet opgenomen. Veel artikelen uit het faillissement zijn van overeenkomstige toepassing verklaard op de schuldsanering. Nieuw is dat bij de beëindiging van een goed verlopen schuldsanering aan de betreffende persoon de schone lei wordt verleend. Dat is de populaire benaming voor het niet langer afdwingbaar zijn van openstaande restschulden. De schuldsanering biedt daarmee de mogelijkheid van een nieuwe financiële start aan mensen die onder normale omstandigheden nog vele jaren onder hun schulden gebukt zouden gaan. Dit boek geeft een praktische beschrijving van het gehele verloop van de wettelijke schuldsanering. Daarbij komen ook procedures en rechtsregels uit het faillissement a ...an de orde, voorzover deze in de schuldsanering van overeenkomstige toepassing zijn. Daarmee is dit de eerste monografie over de schuldsanering waarin een poging wordt gedaan om de stand van wetgeving, wetenschap, rechtspraak en praktijk weer te geven. Voor iedereen die bij de uitvoering van deze wet betrokken is, biedt het een samenhangend overzicht van alle aspecten die aan de praktijk ten grondslag liggen. Van schuldsanering tot schone lei biedt studenten een toegankelijke inleiding in het insolventierecht. De schuldsanering van een natuurlijk persoon spreekt de beginnende jurist meer tot de verbeelding dan het faillissement van een rechtspersoon. In schuldsanering staan meer basale leerstukken centraal (beslag, executie en de verbintenis) dan in faillissement (vertegenwoordiging, rechtspersoonlijkheid en onrechtmatige daad). De auteur van dit boek, mr. H.H. Dethmers, is sinds een aantal jaren actief als handelsrechter en rechter-commissaris insolventies bij de rechtbank Roermond. Hij is als secretaris van het landelijk overleg van rechters-commissarissen insolventies (Recofa) nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de schuldsaneringsregeling.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.