Wegwijs in lichaamsdonatie

Auteur Sophie Bolt en Ineke van Zanten
Wegwijs in lichaamsdonatie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079578375
  • ISBN 10 9079578371
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Steeds meer mensen in Nederland laten hun lichaam na aan de wetenschap. Inmiddels staan ca. 16.000 lichaamsdonoren ingeschreven en hun aantal groeit. Daarmee neemt ook de behoefte aan heldere en toegankelijke informatie toe. De inschrijving als donor wordt namelijk soms geweigerd omdat de vraag van anatomische instituten naar lichamen de laatste jaren kleiner is dan het aanbod. Maar ook voor al ingeschreven donoren is de acceptatie van het lichaam niet gegarandeerd. Voor zowel donoren als nabestaanden moet daarom een en ander goed geregeld zijn. Deze leidraad geeft antwoord op alle belangrijke vragen voor wie met lichaamsdonatie te maken krijgt: de donoren zelf , nabestaanden, uitvaartverzorgers, huisartsen, notarissen, anatomen en medische studenten. * Hoe word je lichaamsdonor en wat moet ... je allemaal regelen: praktisch,financieel en juridisch? * Hoe kun je een uitvaartritueel organiseren als er geen lichaam meer is omte begraven of te cremeren? Verstuur je rouwbrieven, wat zet je in deoverlijdensadvertentie? Kun je de hulp inschakelen van eenuitvaartverzorger? Zijn er mogelijkheden voor een gedenkplaats?* Ook als er geen lichaam is om afscheid van te nemen, maken nabestaandenkosten: voor het vervoer van het lichaam en voor een afscheidsritueel. Zijner uitvaartverzekeringen die hiermee rekening houden en de nabestaandenvoor financiële verrassingen behoeden?* Lichaamsdonatie is geregeld in de Wet op de Lijkbezorging. Wat staat er indeze wet en wat is belangrijk voor huisartsen en notarissen om te weten? * Hoe gaan medische studenten en anatomen met de gedoneerde lichamenom? Welke richtlijnen nemen zij in acht en hoe worden zij gescreend?* Lichaamsdonatie is voor de meeste donoren een manier om - buiten dekaders van de religieuze instituten om - zin te geven aan de dood. Wat zijnde beweegredenen voor lichaamsdonatie? Sophie Bolt is een cultureel antropoloog en verricht onderzoek naar 'lichaamsdonatie aan de wetenschap' aan de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met het Centrum voor Thanatologie. Ineke van Zanten-Timmer is verbonden aan de afdeling Anatomie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Dagelijks is zij in gesprek met mensen die informatie vragen over het beschikbaar stellen van het lichaam aan de wetenschap.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.