Vastgoed onder vuur

Auteur Jan Schoeman
Vastgoed onder vuur

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789082080049
  • ISBN 10 9082080044
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

'Fort in Nieuwe Hollandse Waterlinie te koop', zo kopte dagblad De Telegraaf op woensdag 4 juni 2014. Het ging om Fort Everdingen van de Dienst Landelijk Gebied, die het fort een maand eerder van Defensie overnam. De nieuwe eigenaar mocht zelf verzinnen wat hij met het fort ging doen, mits in de nieuwe situatie maar duidelijk zou blijven dat het bolwerk ooit een militaire bestemming had. Dat laatst geldt voor meer gebouwen, terreinen, forten, kazernes en vloot- en vliegbases in Nederland. Als gevolg van politieke, militaire of maatschappelijke ontwikkelingen kregen ze vaak een geheel andere bestemming. In dit boek passeert een aantal voorbeelden daarvan de revue, met daarbij ook aandacht voor hun actuele functie. Dat gebeurt als onderdeel van de geschiedenis van de organisatie áchter ...al die forten, kazernes en oefenterreinen: de Dienst Vastgoed Defensie (DVD) en zijn voorgangers. Die geschiedenis krijgt bovendien een persoonlijke inkleuring in de vorm van interviews met ooggetuigen. Hoe functioneerden de DVD en zijn voorgangers nu precies in de verschillende tijden, hoe waren de actuele ontwikkelingen van dat moment daarop van invloed en hoe reageerde de Dienst op een telkens wijzigende maatschappelijke omgeving? 'Te koop wegens vrede', aldus de verkoopbrochure van Fort Everdingen. Iets vergelijkbaars geldt ook voor de organisatie onder wiens beheer de forten ooit vielen en werden onderhouden: de DVD en zijn voorgangers. Met dien verstande dat de DVD niet te koop is aangeboden, maar in juli 2014 is opgegaan in het nieuwe Rijksvastgoedbedrijf. Auteur Jan Schoeman was als communicatiewetenschapper in dienst van onder meer de Stichting Maatschappij en Krijgsmacht en het Veteraneninstituut. Sinds 2013 is hij zelfstandig onderzoeker en publicist. Hij schrijft regelmatig voor de Militaire Spectator en het veteranentijdschrift Checkpoint. Daarnaast is hij gastdocent aan de Nederlandse Defensie Academie.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.