Kansen in het Omgevingsrecht

Redacteur M.N. Boeve en R. Uylenburg
Kansen in het Omgevingsrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089520791
  • ISBN 10 9089520791
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met ingang van 1 januari 2010 begon prof. mr. N.S.J. Koeman zijn werkzaamheden als staatsraad bij de Raad van State. Hij was dan ruim 25 jaar als hoogleraar verbonden geweest aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam. Hij was daartoe eerst aangesteld bij de toenmalige vakgroep Bestuursrecht; daarna bij het mede door hemzelf opgerichte Centrum voor Milieurecht. In dat Centrum werden de onderzoeks- en onderwijsactiviteiten op het terrein van het milieurecht samengebracht die tot dan toe verspreid in de Faculteit werden verricht. Al in 1984 was zijn leeropdracht Milieurecht en Recht der ruimtelijke ordening. Inmiddels is het vanzelfsprekend deze twee terreinen in samenhang te bestuderen. Meest kenmerkend in het wetenschappelijke werk van Niels Koeman is dat hij steeds op zoek gaat ... naar kansen. Zijn bijdragen eindigen nooit bij de constatering dat niets mogelijk is, dat niets mag, dat juridisch alles op slot is. Niels ziet altijd kansen. Als centraal thema voor deze bundel is dan ook gekozen voor Kansen in het omgevingsrecht. Collegas en oud-collegas van de Universiteit van Amsterdam en advocatenkantoor Stibbe, alsmede hoogleraren Omgevingsrecht elders in het land hebben een bijdrage geleverd aan deze bundel. Zij zijn in hun bijdragen, evenals Niels, op zoek gegaan naar kansen in het (omgevings)recht. De bijdragen geven een mooi beeld van het brede scala aan onderwerpen waarmee Niels zich als wetenschapper heeft beziggehouden. De bijdragen zijn thematisch gerangschikt in vier delen: omgevingsrecht, omgevingsrecht en internationaal recht, omgevingsrecht en staats- en bestuursrecht en omgevingsrecht en privaatrecht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.