Onderwijsrecht in meervoud

Auteur P.W.A. Huisman
Onderwijsrecht in meervoud

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089745811
  • ISBN 10 9089745815
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

an wie is de school? Wie is drager van de vrijheid van onderwijs, zoals vastgelegd in artikel 23 Grondwet? De ontwikkeling in het bestuur, de 'governance' van scholen, en wetswijzigingen ten aanzien van de positie van besturen, ouders en docenten in relatie tot hun grondwettelijke positie vormen het onderwerp van deze rede. Aan de hand van wetgeving, beleid, onderzoek en voorbeelden uit de jurisprudentie worden beknopt de huidige juridische machtsverhoudingen in het onderwijs geschetst. Het idee dat ouders mede actief vormgeven aan de vrijheid van onderwijs door het besturen van scholen en het stichten van nieuwe scholen, is door ontwikkelingen in wetgeving en praktijk, zoals de schaalvergroting, naar de achtergrond verdwenen. De wetgever probeert de posities van belanghebbenden te ... versterken door in te grijpen in de bestuurlijke vrijheden, zoals een fusietoets en het verscherpen van het toezicht. De rede werpt de vraag op of een grondrecht tot stichting feitelijk louter theoretisch mag zijn, of dat er toch een redelijke kans moet zijn om daadwerkelijk tot nieuwe vormen van onderwijs te komen, daarmee recht doend aan de uiteenlopende en pluriforme wensen en keuzes van ouders. Geschetste ontwikkelingen geven de auteur aanleiding om het fundamentele punt voor te stellen het meervoudig dragerschap van de vrijheid van onderwijs, namelijk van bestuur, ouders en docenten, steviger te verankeren bij een toekomstige herziening van artikel 23 Grondwet. Met deze rede aanvaardde Pieter Huisman op 19 mei 2011 het ambt van bijzonder hoogleraar onderwijsrecht vanwege de Stichting bijzondere leerstoel onderwijsrecht op pluriforme grondslag aan de Erasmus School of Law Rotterdam. De reeks Erasmus Law Lectures is een initiatief van de juridische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en bevat beknopte wetenschappelijke publicaties die vallen binnen de thema's van de onderzoeksprogramma's van de faculteit.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.