Netherlands Institute for Law and Governance (NLIG) De toekomst van het toezicht op fondsenwerving voor goede doelen in Nederland

Redacteur T.J. van der Ploeg en A.J.J. Kemps
Netherlands Institute for Law and Governance (NLIG) De toekomst van het toezicht op fondsenwerving voor goede doelen in Nederland

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089746139
  • ISBN 10 9089746137
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nederland kent een rijke traditie van fondsenwerving. Op dit moment is toezicht op fondsenwerving voor goede doelen vooral een zaak van onafhankelijke regulering en gemeentelijke vergunningen. Het is de vraag of in de verhouding tussen onafhankelijke regulering - met name de keurmerkverlening door het CBF - en overheidsregulering voldoende evenwicht bestaat tussen de bescherming van particuliere en publieke belangen. In de bundel worden de privaatrechtelijke (Van Veen), fiscaalrechtelijke (Stevens) en bestuursrechtelijke (Zijlstra) mogelijkheden om hier adequaat vorm aan te geven onderzocht en worden verschillende opties aangegeven. In het nawoord reageert het CBF. De serie Governance & Recht is gericht op het algemene debat over governance en zijn relatie tot het recht. De reeks biedt een ... platform voor positiefrechtelijke, rechtsvergelijkende, rechtstheoretische, rechtsfilosofische, rechtssociologische en politiek- en bestuurswetenschappelijke bijdragen aan dit debat. Deze serie maakt deel uit van de boekenreeks van het Netherlands Institute for Law and Governance (NILG). Het NILG is een samenwerkingsverband van universiteiten en andere onderzoeksinstellingen dat zich tot doel stelt onderzoek op het terrein van Law and Governance te bevorderen. Centraal staat de balans tussen publieke en private belangen in het recht en de wijze waarop de regulering van die belangen door de publieke en private sector plaatsvindt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.