CRBS-reeks Whiplash: juristen aan het woord

Redacteur F.T. Oldenhuis en H. Vorsselman
CRBS-reeks Whiplash: juristen aan het woord

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747037
  • ISBN 10 9089747036
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht van de Rijksuniversiteit Groningen organiseerde op 22 maart een congres met als thema: 'Whiplash: juristen aan het woord'. Vier zeer ervaren sprekers bogen zich over het lastige onderwerp whiplash, dat zowel onder medici als juristen voor veel discussie zorgt. Op het congres werd het onderwerp vanuit louter juridisch perspectief bezien. Mr. A. Kolder (advocaat/onderzoeker) beet het spits af met zijn bijdrage over de meest recent verschenen 'whiplashrechtspraak'. Kolder liet vanuit het bekende arrest 'Zwolsche Algemeene/De Greef' de zaal zien dat er zijns inziens in deze rechtspraak een lijn is te ontwaren. Mr. P.C. Knijp (advocaat) liet in zijn bijdrage, 'De onjuiste lijn van het arrest Zwolsche Algemeene/De Greef' ... een duidelijk tegengeluid horen. Knijp is juist van opvatting dat de maatstaf uit dit arrest in whiplashzaken onwerkbaar is. En toen kwam een rechter aan het woord. Mr. H. de Hek (senior raadsheer) liet na de polemiek tussen Kolder en Knijp in zijn referaat een meer beschouwelijke toon doorklinken. De Hek vroeg zich af of partijen in het gepolariseerde whiplashdebat op een andere wijze naar elkaars positie zouden kunnen en wellicht moeten kijken. Mr. A.J. Van (advocaat/onderzoeker) ten slotte ging in zijn hoedanigheid als medeoprichter van de Interdisciplinaire Werkgroep Medische Deskundigen (IWMD) in op de vraag of een duidelijkere (IWMD) vraagstelling aan de medisch deskundige zou kunnen bijdragen aan de verbetering van het schaderegelingtraject in whiplashzaken. De kern van deze bundel vormt de weerslag van de vier gehouden referaten, uiteraard in geactualiseerde vorm. Zo vindt u in deze bundel een overzicht en bespreking van de meest recente jurisprudentie in whiplashzaken. Aan de vier opstellen is een tweetal bijdragen toegevoegd. De Hek schreef een vervolg op zijn voordracht in de vorm van zijn bijdrage 'Duel of duet' en mr. H. Vorsselman (advocaat) verzorgde ditmaal de Uitleiding van de bundel, waarin hij ingaat op de wijze waarop juristen in whiplashzaken met de vraag naar de beperkingen van het slachtoffer zouden moeten omgaan. Dit boek is zowel voor de rechtswetenschap als voor de rechtspraktijk van groot belang. Want wie aan de weg timmert, moet z'n vak bijhouden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.